Themaoverzicht

Vakmanschap

Kwaliteit & Professionalisering

De rol van sociaal werkers verandert: van uitvoerend professionals naar frontmannen/vrouwen met een duidelijke rol voor bewoners en in de sociale basis van buurten, en die de organisatie representeren in samenwerkingsverbanden. Daarmee zijn ze het uithangbord én het kapitaal van sociaalwerkorganisaties. Hun vakmanschap is dus essentieel.

Sociaal Werk Nederland werkt samen met leden en partners (kennisinstituten, vakbonden, beroepsverenigingen, de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad) aan basiscompetenties, vakkennis en de voortdurende verbetering van de basisopleidingen en bij- en nascholing.
We maken ons sterk voor regionale samenwerking met opleidingen en beroepspraktijkvorming.

Mijlpaal in maart 2018: het (beroeps)Register Sociaal Werk, het Beroepscompetentieprofiel Sociaal Werker en de Beroepscode, ontwikkeld ism het werkveld (BPSW (voorheen NVMW).), voor structurele borging van de beroepsontwikkeling. Zie ook de website Sociaal Werk Versterkt.

Nieuwsbericht

Nieuwe onlinetool: Leren in sociaal werk

Op 14 maart 2019 geplaatst door

Goed vakmanschap is de basis voor goede dienstverlening. Daarom is het belangrijk dat sociaal werkers zich blijven ontwikkelen. Maar hoe kan beroepsontwikkeling ingepast worden in de drukte van je dagelijkse werk? En hoe sluiten ontwikkelactiviteiten aan bij wat er nu en straks gevraagd wordt van jou als professional?

In de onlinetool Lereninsociaalwerk.nl zijn praktijksituaties en het Beroepscompetentieprofiel voor de sociaal werker het vertrekpunt om met beroepsontwikkeling aan de slag te gaan. De praktijksituaties, de leervragen en de competenties zijn herkenbaar voor professionals.

Daarnaast biedt de tool een breed palet aan ontwikkel- en reflectieactiviteiten. Hiermee kunnen sociaal werkers zelf kijken wat aansluit bij hun eigen werk en professionele ontwikkeling.

Lereninsociaalwerk.nl kan individueel ingezet worden voor een persoonlijk ontwikkelplan of voor beroepsregistratie bij Registerplein. Maar er zijn ook voldoende aanknopingspunten om er gezamenlijk als team mee aan de slag te gaan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan naar www.lereninsociaalwerk.nl.

Lereninsociaalwerk.nl is gemaakt door Sociaal Werk Versterkt en Sociaal Werk -werkt! met de input en feedback van 35 sociaal werkers.
www.sociaalwerkversterkt.nl
www.sociaalwerk-werkt.nl

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten