Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Profiteer van de nieuwe sociale wind die er sinds kort waait

Toolkit Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Ook voor ondersteuning tijdens de periode van vorming van nieuwe colleges
 

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen geweest. Nieuwe college's worden gevormd. Sociaal Werk Nederland helpt lidorganisaties om goed voorbereid ook dit deel van de verkiezingsperiode in te gaan.

Stel een goed verhaal samen!
Als u kennis gaat maken met nieuwe wethouders, raadsleden: hoe pakt u dat aan? Nodigt u ze uit voor een werkbezoek? Gaat u langs bij hen? Wat kunt u hen bieden aan oplossingen in het sociaal domein? En hoe vertelt u het verhaal van uw werk, de bewoners? In cijfers, rapporten én emoties via story telling?

U vindt de volgende onderdelen van de toolkit in het menuutje rechts op deze pagina:

Campagne Sociaal Werkt

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen start de campagne Sociaal werkt. De campagne heeft als doel om gemeenten bewust te maken waarom sociaal werk cruciaal is en wat het de samenleving oplevert. Sociaal Werk Nederland, FNV en CNV – de initiatiefnemers voor deze campagne vanuit het Arbeidsmarktplatform Sociaal Werk – roepen gemeenten op te investeren in het sociaal werk.

Masterclass 'Lobbytraining Gemeenteraadsverkiezingen'

  • We organiseerden samen met Public Affairs Academy van Van Oort & Van Oort de online Masterclass ‘Lobbytraining Gemeenteraadsverkiezingen’. De training liep parallel met de verkiezingsperiode met masterclasses over: opzet voor een lobbyplan, opzet introductiedossier, enz.
    De inschrijving is gesloten! 

Infographic Sociaal Werkt - aan een sterke sociale basis in de buurt

Onderbouwing, trends en thema's

  • We schreven een overzichtsartikel met alle belangrijke trends, thema’s en relevante rapporten van de afgelopen periode met argumentatie en onderbouwing.