Nieuwsbericht

Sociaal Werker van het Jaar: stembussen geopend!

8 april 2024 | 3 minuten lezen

Sonny Boelhouwer, Jetske Scholten en Katie Eppenhof zijn genomineerd voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2024. Wie van de drie verdient volgens jou deze felbegeerde titel? Je kunt vanaf nu stemmen op jouw favoriet! De stembussen zijn tot en met vrijdag 24 mei 18.00 uur geopend.

Bekijk hieronder de video's van Sonny, Jetske en Katie en ontdek waarom juist zij genomineerd zijn. En deel hun verhalen met iedereen die je kent, want sociaal werk is onmisbaar in de samenleving en mag gezien worden! Hoe meer mensen voor sociaal werkers stemmen, hoe beter. Je kunt één keer stemmen op één kandidaat.

Op woensdag 29 mei wordt tijdens het evenement Sociaal Werk werkt! LIVE bekendgemaakt wie de winnaar is en de opvolger wordt van Yamina Ayadi, Sociaal Werker van het Jaar 2023. Wil je erbij zijn, meld je dan op tijd aan.Sonny Boelhouwer werkt bij Stay Focused Leeuwarden als ambulant begeleider en is daarnaast als directeur verantwoordelijk voor de organisatie. Hij helpt een brede doelgroep: (ex-)verslaafden, daklozen en ex-gedetineerden. Ook als er geen andere ondersteuning meer is. In andere gemeenten zoekt hij begeleiders om mee samen te werken, zodat de nodige zorg ook daar geboden kan worden.
Lees meerStem op SonnyJetske Scholten is sociaal werker algemeen schoolmaatschappelijk werk en Welzijn op recept, bij Wijkracht in Haaksbergen. Zij zet zich in voor verbinding tussen diverse domeinen, zoals gemeente, welzijn, zorg en onderwijs. Als lid en voorzitter van de raad van afgevaardigden van de Eerstelijnszorg Haaksbergen werkt ze nauw samen met para(medici) om welzijn en preventie een prominente plek te geven in de aanpak van zorgverleners. Ook is ze intern auditor en helpt ze zo de organisatie verder te professionaliseren.
Lees meer - Stem op JetskeKatie Eppenhof werkt als jongerenopbouwwerker en kartrekker ervaringskennis bij R-Newt Tilburg (kinder- en jongerenwerk van Contourdetwern). Zij komt op voor de mentale gezondheid en ondersteuning van kwetsbare jongeren en maakt zich sterk voor het inzetten van ervaringsdeskundigheid binnen haar organisatie en het sociaal domein. Ook vraagt ze aandacht voor het vak van jongerenwerk en werkt ze aan het doorbreken van bureaucratische systemen.
Lees meer - Stem op Katie

Over de verkiezing
De verkiezing Sociaal Werker van het Jaar heeft als doel om het onmisbare vak van sociaal werker meer bekendheid te geven. De impact van sociaal werkers moet nog beter gezien worden op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Met de verkiezing dragen we bij aan die zichtbaarheid. Het vakmanschap van sociaal werkers wordt uitgelicht, en de verbinding tussen sociaal werkers, politiek, onderwijs en media wordt versterkt. De genomineerden laten zich een jaar lang op veel plekken in het land zien en horen. Als ambassadeurs voor sociaal werk geven zij gastcolleges in het onderwijs, nemen zij deel aan lokale, regionale en landelijke evenementen en politieke debatten. Sociaal werkers verdienen een plek in de spotlights! 

Sociaal Werk werkt! zet zich als arbeidsmarktfonds van de werknemers- en werkgeversorganisaties FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg en Welzijn en Sociaal Werk Nederland in voor het vak, een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.