Themaoverzicht

Kwaliteit

Kwaliteit & Professionalisering

Sociaalwerkorganisaties willen een sterke positie in het nieuwe sociaal domein. Daarvoor moet de sociaal werker zichtbaar zijn, net als de kwaliteit en de meerwaarde van het sociaal werk. Voor de individuele burger, de financier én de maatschappij. Daarom herijken we de manier waarop we kwaliteit en professionalisering vormgeven. We zoeken kernelementen die écht iets zeggen over de kwaliteit. We vertellen een eigen verhaal, met oog voor de context van sociaal werk: nieuwe wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen en marktwerking vragen nadrukkelijk om samenwerking, concurrentie en verantwoording.
We gaan terug naar de bedoeling: steeds nagaan of je de juiste dingen doet, op de juiste manier en met de juiste resultaten.
Lees over de commissie Kwaliteit en Professionalisering. Suggesties? Laat het weten aan Marije van der Meij of Edwin Luttik.

Nieuwsbericht

Terugluisteren: Podcast 'Tellen en vertellen' - Eva Brouns over datagedreven sociaal werk

Op 5 oktober 2020 geplaatst door

Eva Brouns, programmamanager data bij Sociaal Werk Nederland was te gast bij podcast De Regisseur. Een gesprek over sociaal werk en het zichtbaar maken van impact. Hoe kan je de meerwaarde van sociaal werk aantonen middels data? Hoe combineer je tellen en vertellen om de cruciale rol van je organisatie in de samenleving optimaal tot zijn recht te laten komen, in samenwerking met je partners en opdrachtgevers?

De toegevoegde waarde van datagedreven werken hierin is evident. De context, noodzaak en status van datagedreven Sociaal Werk zet Eva helder uiteen. Ze licht daarnaast de aanpak en voortgang van het dataprogramma van Sociaal Werk Nederland toe. Interessant voor: directie/bestuur, informatiemanagement professionals, kwaliteitsmedewerkers, innovatiemanagers, onderzoekers ed.

Werkt Spotify niet mee? Klik dan hier door naar de app.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten