Nieuwsbericht

Stand van zaken cao-onderhandelingen

15 juni 2023 | 1 minuut lezen

Eind maart 2023 zijn de onderhandelingen gestart over een nieuwe Cao Sociaal Werk. Op dit moment zijn er drie onderhandelingsrondes geweest. De onderhandelingen zijn constructief en verlopen in een goede sfeer. Tijd voor een tussentijdse update.

Drie thema’s

De eerste onderhandelingsronde stond in het teken van de inzetbrieven. Deze zijn door elke partij toegelicht en voor de anderen was er vervolgens ruimte om verduidelijkende en verdiepende vragen te stellen. Dit heeft geleid tot een groot aantal onderwerpen om te bespreken. Alle onderwerpen die op tafel zijn gekomen, hebben we onderverdeeld in drie thema’s:

  1. De werknemer centraal
  2. Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit
  3. Loon en waardering

De tweede ronde stond in het teken van het eerste thema, de werknemer centraal. Hierbij kwamen onderwerpen aan de orde als inclusiviteit, feestdagen en de zpp-er. De derde ronde stond in het teken van thema’s 2 (duurzame inzetbaarheid en vitaliteit) en 3 (loon en waardering). In dit kader hebben we onder andere gesproken over het loon en de evaluatie van het Loopbaanbudget (LBB).

Vervolg
Op basis van deze gesprekken hebben we als Sociaal Werk Nederland een voorstel gemaakt waarvan wij denken dat dit een goede basis is om tot een resultaat te komen in de volgende ronde. Hierbij hebben we het aantal onderwerpen wat ingedikt en geprobeerd er een aantal van tafel te halen. De vakbonden stonden niet afwijzend tegenover het voorstel. In de volgende onderhandelingsronde die vandaag (15 juni) gepland stond, zou dit voorstel het vertrekpunt zijn en krijgen we een formele reactie van de bonden. Vanwege privé omstandigheden kunnen de onderhandelingen vandaag helaas niet doorgaan. We hebben afgesproken om op woensdag 28 juni a.s. verder te spreken, of eerder als de agenda’s dit toelaten.

We houden je op de hoogte. 

Neem in geval van vragen contact op met Jorrit Berenschot.