Nieuwsbericht

Voortvarend aan de slag met kwaliteit en impact in 2024

3 januari 2024 | 2 minuten lezen

Sociaal Werk Nederland ziet dat de Rijksoverheid voor het verbeteren van bestaanszekerheid steeds meer verwacht van het sociaal werk in wijken en buurten. Terecht, want het sociaal werk is van oudsher het beroep dat er voor bewoners is wanneer de bestaanszekerheid in het geding is. Ook in 2024 maken we ons hard voor de juiste randvoorwaarden voor sociaalwerkorganisaties om die verwachtingen waar te kunnen maken. We bieden hiervoor een breed scala aan diensten en activiteiten. Hoe maak jij in 2024 een voortvarende start?

Breed aanbod gericht op kwaliteit en impact

Om onze leden te ondersteunen om effectief het gesprek aan te gaan met opdrachtgevers over kwaliteit, impact en kostprijs, bieden we een breed aanbod met diverse typen activiteiten. Zo gaan we in 2024 het KPI-model verder ontwikkelen en verrijken, organiseren we bijeenkomsten over de resultaten van het onderzoek Impact sociaal werk in de wijk en werken we aan een rekentool voor leden om de lokale inzet van het sociaal werk te berekenen. We ontwikkelen een gestructureerd trainingsprogramma dat leden voorziet van specifieke communicatievaardigheden om als gelijkwaardige partners effectief te onderhandelen. Ook ontwikkelen we een mentorprogramma waar meer ervaren leden hun expertise delen en nieuwe leden begeleiden in het voeren van constructieve gesprekken met opdrachtgevers. We bieden een Business Masterclass Sociaal Werk op het gebied van programma- & projectmanagement, marketing & communicatie en innovatiemanagement.

Inspireren en verdiepen
Verder staat 2024 in het kader van inspireren. We delen succesverhalen van leden en organiseren verdieping op diverse onderwerpen die leden relevant vinden zoals AVG, vakmanschap, (manieren van) tevredenheidsmeting, kwaliteitsnormen (uit het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk) en kostprijsanalyse. Ook organiseren we het hele jaar door trainingen die sociaalwerkorganisaties helpen om aan de slag te gaan met het Kwaliteitslabel.

Aan de slag in het eerste kwartaal
De eerste trainingen gericht op het Kwaliteitslabel en deskundigheidsbevordering bij business management staan al gepland voor het eerste kwartaal van 2024. Hieronder vind je een overzicht. Veel van de trainingen hebben een beperkt aantal plekken, dus meld je snel aan voor een mooie start van het nieuwe jaar!

 

Neem voor meer informatie contact op met senior adviseur Edwin Luttik.