Nieuwsbericht

Live bijeenkomsten voor inspiratie en ontmoeting

21 april 2022 | 3 minuten lezen

Na twee jaar met vooral veel online bijeenkomsten, breekt er nu een seizoen aan vol live congressen, conferenties en cursussen. Dit biedt uitgelezen kansen om kennis en inspiratie op te doen en oude bekenden en nieuwe vakgenoten te ontmoeten. Graag zetten we voor u de belangrijkste evenementen op een rij tot aan de zomer, vanuit Sociaal Werk Nederland en over thema’s die van waarde kunnen zijn voor onze leden. Meld u op tijd aan en deel deze events vooral ook binnen uw organisatie. 

10 mei Introductiebijeenkomst Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk 
Overweegt u ook te starten met het Kwaliteitslabel, maar weet u niet goed hoe? Volg dan een van de introductiebijeenkomsten. We maken u wegwijs in de basisbeginselen en toegevoegde waarde van het label en besteden aandacht aan aspecten die leden in de praktijk tegenkomen. In het najaar zijn er nog twee introductiebijeenkomsten. Meer informatie en aanmelden. 

16 mei Congres Thuis in de wijk  
Thuis in de wijk is het landelijke congres van de partijen van de Taskforce Wonen en Zorg over de woonzorgopgave van vandaag en morgen, in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Dit congres is vooral interessant voor sociaalwerkorganisaties die actief zijn rond het langer thuis wonen van ouderen. Meer informatie en aanmelden. 

17 mei Open up, don’t drop - De Landelijke Dag van het Kinder- en Jongerenwerk 
Live vanuit de Q-Factory in Amsterdam gaan we het hebben over de vraag: hoe behouden en versterken we de mentale gezondheid van kinderen en jongeren én van de kinder- en jongerenwerkers?In verschillende boost-sessies delen we onze kennis en ervaringen en maken we samen plannen voor een gezonde toekomst voor iedereen! Meer informatie en aanmelden.  

18 mei Jaarcongres Sociaal Werk
Het Jaarcongres 2022 mag u natuurlijk niet missen. Dit jaar is het thema ‘sociaal is de toekomst’, met sprekers als staatssecretaris Maarten van Ooijen en trendwatcher Lieke Dols, en een rondetafelgesprek van Eric Dannenberg, Amma Asante, Anke Verkade en Nanneke Jager. We maken bekend wie is verkozen tot Sociaal Werker van het Jaar en bieden een ruim aanbod aan workshops en bijzondere excursies. Schrijf u snel in en profiteer van de ledenkorting! Meer informatie en aanmelden. 

NB: voorafgaand aan het Jaarcongres vindt de Algemene Ledenvergadering van Sociaal Werk Nederland plaats. Meld u zich hiervoor s.v.p. separaat aan via deze link

9 juni Psychische zorg en ondersteuning in de regio: hoe kunnen huisartsen, ggz en sociaal werk elkaar vinden? 
Cliënten kunnen sneller herstellen en vallen minder snel terug als huisartsen, sociaal werk en ggz in de wijk en in de regio de handen ineenslaan. In deze online bijeenkomst voor leden van Sociaal Werk Nederland, LHV, InEen en de Nederlandse ggz gaan we aan de hand van goede voorbeelden in gesprek en verkennen we wat ervoor nodig is om boven het experiment uit te stijgen. Meer informatie.

15 juni Conferentie 'Een nieuwe generatie ouderen langer thuis' 
We worden steeds ouder en blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in de eigen leefomgeving. Professionals uit diverse werkvelden, mantelzorgers én ouderen zelf werken steeds meer samen om dit mogelijk te maken. Hoe doen we dat in een veranderende samenleving en met een groeiende en diverse groep ouderen? Meer informatie en aanmelden. 

1 juli Congres Sociaal Raadsliedenwerk
Als iets duidelijk is geworden uit de Toeslagenaffaire, dan is het dat overheden meer oog moeten hebben voor de individuele burger en maatwerk moeten leveren bij invorderingen. Tijdens het Congres Sociaal Raadsliedenwerk neemt Nationale ombudsman Reinier van Zutphen ons mee in zijn visie op vertrouwen in de overheid. Ook zijn er sprekers vanuit de Belastingdienst, gemeente Utrecht, LOSR en worden diverse thema’s in workshops uitgediept. Meer informatie en aanmelden.