Activiteit

Open up, don’t drop - De Landelijke Dag van het Kinder- en Jongerenwerk

17 mei
17 mei 2022
09:30 tot 17:00
Bijeenkomst
8 april 2022 | 1 minuut lezen

Op dinsdag 17 mei 2022 is het de Landelijke Dag van het Kinder- en Jongerenwerk! Live vanuit de Q-Factory in Amsterdam gaan we het hebben over de vraag: hoe bewaken we de mentale gezondheid van kinderen en jongeren, maar ook van jou als kinder- en jongerenwerker? In verschillende boostsessies delen we onze kennis en ervaringen en maken we samen plannen voor een gezonde toekomst voor iedereen! Direct aanmelden kan hier.

Thema: Open up, don't drop - Mentale gezondheid
De coronacrisis heeft een groot effect (gehad) op kinderen en jongeren. Kinder- en jongerenwerkers waren de afgelopen jaren harder nodig dan ooit. Wat is er nodig om - nu de maatschappij weer verder opent – de mentale gezondheid van jongeren te behouden en te versterken? En hoe zorgen we dat er voldoende aandacht is voor jou als kinder- en jongerenwerker zelf?

Thema 2022: Open up, don't drop - Mentale gezondheid
De coronacrisis heeft een groot effect (gehad) op kinderen en jongeren. Kinder- en jongerenwerkers waren de afgelopen jaren harder nodig dan ooit. Wat is er nodig om - nu de maatschappij weer verder opent – de mentale gezondheid van jongeren te behouden en versterken? En hoe zorgen we dat er voldoende aandacht is voor de kinder- en jongerenwerker zelf?

Programma
Het programma bestaat onder andere uit:

  • Een lezing van Micha de Winter, Sociaal-Pedagoog en em. professor Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken van de Universiteit Utrecht;
  • Verschillende boost-sessies, georganiseerd door de deelnemende partners;
  • De lectorale rede van Stijn Sieckelinck van het lectoraat Youth Spot van de Hogeschool van Amsterdam.
    Lees hier meer over de lectorale rede.

Bekijk het volledige programma hier

De Landelijke Dag van het Jongerenwerk
De landelijke Dag van het Jongerenwerk 2022 is een initiatief van het Landelijk Strategisch Overleg Jongerenwerk. Dit overleg bestaat uit: de Hogeschool van Amsterdam – Lectoraat Youth Spot, het Nederlands Jeugdinstituut (Nji), Erasmusplus, Sociaal Werk Nederland, Verdiwel, gemeente ‘s Hertogenbosch, BVjong; met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.