Themaoverzicht

Vakmanschap

Kwaliteit & Professionalisering

De rol van sociaal werkers verandert: van uitvoerend professionals naar frontmannen/vrouwen met een duidelijke rol voor bewoners en in de sociale basis van buurten, en die de organisatie representeren in samenwerkingsverbanden. Daarmee zijn ze het uithangbord én het kapitaal van sociaalwerkorganisaties. Hun vakmanschap is dus essentieel.

Sociaal Werk Nederland werkt samen met leden en partners (kennisinstituten, vakbonden, beroepsverenigingen, de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad) aan basiscompetenties, vakkennis en de voortdurende verbetering van de basisopleidingen en bij- en nascholing.
We maken ons sterk voor regionale samenwerking met opleidingen en beroepspraktijkvorming.

Mijlpaal in maart 2018: het (beroeps)Register Sociaal Werk, het Beroepscompetentieprofiel Sociaal Werker en de Beroepscode, ontwikkeld ism het werkveld (BPSW (voorheen NVMW).), voor structurele borging van de beroepsontwikkeling. Zie ook de website Sociaal Werk Versterkt.

Nieuwsbericht

Accreditatie voor workshops BordjeVol (mantelzorgondersteuning)

Op 9 december 2019 geplaatst door

Sinds 5 december 2019 zijn de BordjeVol-workshops over mantelzorgondersteuning en informele hulp geaccrediteerd voor de beroepsgroepen mantelzorgmakelaar, maatschappelijk werk, sociaal werk, cliëntondersteuners, sociaal agogen, GGZ-agogen en gezinshuisouders.

BordjeVol brengt voor mantelzorgers spelenderwijs in kaart welke activiteiten energie kosten, hoe lang de situatie nog vol te houden is en welke mensen kunnen helpen. Tijdens de workshops wordt ook aandacht besteed aan het bredere kader van informele hulp en andere instrumenten die dit ondersteunen. De workshop biedt zo een vliegende start aan professionals die met BordjeVol gaan werken en informele hulp willen stimuleren.

Monique, Coördinator Steunpunt Mantelzorg Hattem, heeft BordjeVol inmiddels een keer of zes ingezet. “Nu ik de reacties in de praktijk zie, denk ik: zo, dát heeft effect! BordjeVol geeft echt sturing aan een gesprek. Zonder de methode is er altijd het risico dat een gesprek zich toespitst op enkele onderdelen of juist vaag blijft. BordjeVol zorgt voor structuur en alles komt aan bod.”

Heb je interesse? Kijk dan op https://bordjevol.nl/workshops/.

Bron: BordjeVol
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten