Themaoverzicht

Vakmanschap

Kwaliteit & Professionalisering

De rol van sociaal werkers verandert: van uitvoerend professionals naar frontmannen/vrouwen met een duidelijke rol voor bewoners en in de sociale basis van buurten, en die de organisatie representeren in samenwerkingsverbanden. Daarmee zijn ze het uithangbord én het kapitaal van sociaalwerkorganisaties. Hun vakmanschap is dus essentieel.

Sociaal Werk Nederland werkt samen met leden en partners (kennisinstituten, vakbonden, beroepsverenigingen, de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad) aan basiscompetenties, vakkennis en de voortdurende verbetering van de basisopleidingen en bij- en nascholing.
We maken ons sterk voor regionale samenwerking met opleidingen en beroepspraktijkvorming.

Mijlpaal in maart 2018: het (beroeps)Register Sociaal Werk, het Beroepscompetentieprofiel Sociaal Werker en de Beroepscode, ontwikkeld ism het werkveld (BPSW (voorheen NVMW).), voor structurele borging van de beroepsontwikkeling. Zie ook de website Sociaal Werk Versterkt.

Nieuwsbericht

Workshop beroepscompetenties schuldhulpverlening op congres NVVK

Op 9 oktober 2019 geplaatst door

Op dinsdag 5 november organiseert de NVVK haar jaarlijkse studiedag. Te gast is staatssecretaris van Ark die de prijs aan de Schuldhulpverlener van het Jaar zal uitreiken. In het programma aandacht voor hoe de burger schuldhulpverlening ervaart (door Arre Zuurmond, gemeentelijk ombusman Amsterdam) en een verhaal over Briljante Mislukkingen (van Paul Iske). Verder zijn er diverse workshops waaronder die over beroepscompetenties in de schuldhulpverlening. Meer over dit project van Schouders Eronder in dit artikel

Bron: NVVK
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten