Nieuwsbericht

Derde Roadshow over nut en noodzaak voldoende stageplekken studenten mbo-sociaal werker

25 oktober 2023 | 1 minuut lezen

Na de Roadshows in Eindhoven en Rotterdam is nu Utrecht aan de beurt. Op woensdag 8 november maak je kennis met de kracht van de mbo-stagiair sociaal werk. Deze Roadshow is georganiseerd met studenten. Ook hier staat nut en noodzaak van voldoende goede stageplekken centraal en ga je in gesprek over hoe je die met elkaar kunt realiseren. Die stageplekken zijn hard nodig want mbo-sociaal werkers zijn de toekomst van sociaal werk.

Programma
DOCK Utrecht organiseert deze middag. Er zijn bijdragen van Edwin Luttik, senior adviseur Sociaal Werk Nederland die je meer vertelt over de arbeidsmarkt en stageplekken. Nienke Rijk, sociaal makelaar bij DOCK neemt je mee op de reis van mbo-student naar sociaal makelaar. En er is een Inspiration Talk: Zo doen we het bij DOCK door Sushma Schouten-Bhatti, coördinator opleidingen en stagiairs. Natuurlijk ontbreekt een gesprek met mbo-studenten niet. Napraten kan onder het genot van een hapje en een drankje. Ook deze keer belooft het weer een interessante middag te worden. 

Wanneer?
8 november 2023, van 15:30 tot 17:30 uur (inloop vanaf 15:15 uur).

Waar?
De Stadstuin Bernadotte, Bernadottelaan 13 in Utrecht.

Aanmelden
In de bijlage vind je de uitnodiging met daarin de QR-code. Scan de code om je aan te melden..

Over de Actieagenda De Kracht van de mbo-sociaal werker
Sterk toekomstbestendig sociaal werk begint bij meer en betere stages voor studenten mbo-sociaal werk. Dit is dan ook een van de speerpunten waar de Actieagenda De Kracht van de mbo-sociaal werker zich voor inzet. We nodigen werkgevers, gemeenten en onderwijs uit om tijdens onze Roadshows in gesprek te gaan over hoe mbo-stagiairs de slagkracht, effectiviteit én continuïteit van sociaal werk kunnen versterken.

Zie ook
Waar is de volgende Roadshow?
Kracht van de mbo-sociaal werker
Verslag eerste Roadshow