Blog

BEELDVORMING EN STORYTELLING

Storytelling is méér dan het vertellen van verhalen. Storytelling is 4 x V!
23 september 2019 | 1 minuut lezen

Laatst raakte ik op een feestje in gesprek met één van de andere gasten over mijn passie voor storytelling. “Oh, leuk hè? Ik vertel ook verhalen om te zorgen dat mijn boodschap beter blijft hangen” was de reactie.  Super om een medefan te ontmoeten. Maar storytelling omvat méér dan alleen het vertellen van verhalen. Storytelling is 4 x V!

 

Storytelling is de kunst en de kunde van het:

  • Verzamelen van verhalen. De ander uitnodigen en prikkelen om verhalen te vertellen over een onderwerp waar jij meer van wilt weten;
  • Vormen van verhalen. Verhalen die je hebt verzameld zo vormgeven, dat ze blijven hangen bij jouw publiek;
  • Vertellen van verhalen. Verhalen die je hebt verzameld en vormgegeven zó losjes vertellen, dat het lijkt dat je ze uit je mouw schudt;
  • Verdiepen van verhalen.  De ander uitnodigen om op zoek te gaan naar diepere lagen in het verhaal dat ie verteld heeft. Verhalen bevatten verborgen kennis.

 

Je kunt deze kunst en kunde gebruiken om te onderzoeken wat je maar wilt (bijv.  behoeften en toekomstdromen van bewoners,  effect van je dienstverlening, werkzame mechanismen en bestanddelen, …) en het gesprek aan te gaan met wie je maar wilt (met buurtbewoners, met jezelf, je organisatie,  je medewerkers, je samenwerkingpartners…..)

 

Nieuwsgierig? Ik help je graag op verhaal riemie@enerrgy.nl; www.enerrgy.nl