Themaoverzicht

Kwaliteit

Kwaliteit & Professionalisering

Sociaalwerkorganisaties willen een sterke positie in het nieuwe sociaal domein. Daarvoor moet de sociaal werker zichtbaar zijn, net als de kwaliteit en de meerwaarde van het sociaal werk. Voor de individuele burger, de financier én de maatschappij. Daarom herijken we de manier waarop we kwaliteit en professionalisering vormgeven. We zoeken kernelementen die écht iets zeggen over de kwaliteit. We vertellen een eigen verhaal, met oog voor de context van sociaal werk: nieuwe wetgeving, decentralisaties, bezuinigingen en marktwerking vragen nadrukkelijk om samenwerking, concurrentie en verantwoording.
We gaan terug naar de bedoeling: steeds nagaan of je de juiste dingen doet, op de juiste manier en met de juiste resultaten.
Lees over de commissie Kwaliteit en Professionalisering. Suggesties? Laat het weten aan Marije van der Meij of Edwin Luttik.

Goed voorbeeld

MET Welzijn Heerhugowaard: sociaal werk zonder kantoor

Stel dat je vanuit het niets een welzijnsorganisatie mag opzetten. Hoe zou die organisatie er dan uitzien? Tilly Kersten, directeur-bestuurder van Welschap in Heemskerk, kreeg die kans. Het resultaat is MET Welzijn in Heerhugowaard. MET Welzijn heeft geen kantoor, want de medewerkers zijn in de wijken. Op straat, bij mensen thuis, in de bibliotheek of de supermarkt. Actief, zichtbaar en direct aanspreekbaar. Met de focus op zelfredzaamheid. De organisatie bestaat nu driekwart jaar en de klanttevredenheid komt uit op een dikke 7,5.

Lees het interview met Tilly Kersten

MET Welzijn neemt deel aan de Thematranche Welzijn die welzijnsorganisaties helpt hun werkprocessen in te richten op de toekomst.

Details

Geplaatst op: 29 september 2015 - 14:00
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten