Nieuwsbericht

Voorbeelden binnen het jongerenwerk

7 april 2020 | 2 minuten lezen

#blijfthuis! Filmpje jongerenwerk, politie en rolmodel ADO

In samenwerking met Politie Haaglanden en oud-ADO spelers is door de jongerenwerkers van Mooi welzijn (onderdeel Xtra) in Laak een filmpje gemaakt waarin jongeren worden opgeroepen om thuis te blijven en zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden.
Kijk mee en deel!

Jongerenwerker Anas el Idrissi van Stichting Balans was te gast bij Hart van Nederland
Hij maakt duidelijk dat het ook voor jongeren heel belangrijk is om afstand te houden en zo verspreiding van het coronavirus te beperken! Kijk hier terug.En hier nog een stukje.

De Buurtgezinnen stonden in de schijnwerper met een groot artikel op de website van RTV Utrecht.

Corona Toolkit van Garage2020
Garage2020 is aan de slag gegaan om niet overmorgen, maar vandaag gezinnen en hulpverleners te ondersteunen. Zo hebben we een videobeldienst opgezet waarmee je intuïtief en privacyvriendelijk kunt videobellen en ontwierpen we een spel om te verbinden en verveling tegen te gaan. Om nog beter aan te sluiten bij de actuele vraagstukken, hebben we een vragenlijst uitgezet om te achterhalen waar jongeren en gezinnen nu tegenaan lopen. Dit benutten we voor volgende oplossingen. Deze en andere tools zijn te vinden op deze ‘Corona Toolkit’-pagina.
 

De LEVgroep haalde de krant in Helmond
Met het voorlichtingsfilmpje om samenkomende jongeren te wijzen op de gevaren van het coronavirus; en met flesjes water. Oja: en ze deelden meetlinten uit: 1,5 meter: want #hoelang is dat eigenlijk? Dit kan geplakt worden aan het interview met LEvgroepdirecteur https://www.sociaalwerknederland.nl/actueel/nieuws/7758-op-twee-fronten-actief-in-de-strijd-tegen-corona-bellen-met-het-werkveld-interview-met-jasper-ragetlie

Hulp bij studiekeuze!
Jongerenwerker Chakir van Versa welzijn biedt via twitter ouders en jongeren hulp bij studiekeuze aan. Geen open dagen of proefstuderen? “Ik heb de opleiding Social Work gedaan. Ik deel graag mijn kennis hierin: ben jij, uw zoon/dochter in mijn studie stuur me dan dm #versa #HVA #JW”