Themaoverzicht

Vakmanschap

Kwaliteit & Professionalisering

De rol van sociaal werkers verandert: van uitvoerend professionals naar frontmannen/vrouwen met een duidelijke rol voor bewoners en in de sociale basis van buurten, en die de organisatie representeren in samenwerkingsverbanden. Daarmee zijn ze het uithangbord én het kapitaal van sociaalwerkorganisaties. Hun vakmanschap is dus essentieel.

Sociaal Werk Nederland werkt samen met leden en partners (kennisinstituten, vakbonden, beroepsverenigingen, de Vereniging Hogescholen en de MBO Raad) aan basiscompetenties, vakkennis en de voortdurende verbetering van de basisopleidingen en bij- en nascholing.
We maken ons sterk voor regionale samenwerking met opleidingen en beroepspraktijkvorming.

Mijlpaal in maart 2018: het (beroeps)Register Sociaal Werk, het Beroepscompetentieprofiel Sociaal Werker en de Beroepscode, ontwikkeld ism het werkveld (BPSW (voorheen NVMW).), voor structurele borging van de beroepsontwikkeling. Zie ook de website Sociaal Werk Versterkt.

Publicaties

 

Toezicht peuters in groep 1 van basisschool

Driejarige peuters spelen soms in groep één van de basisschool. Mag dit? De MOgroep ziet in het land voorbeelden van deze vorm van integratie en verzamelt hierover materiaal. Ook wat...

-
1634

Invoering startgroepen verloopt naar wens

De invoering van de eerste dertig startgroepen voor peuters is goed verlopen. Dat blijkt uit een implementatieonderzoek door adviesbureau Oberon dat is aangeboden aan de Tweede Kamer.

-
3105

Extra VVE middelen voor niet G37 gemeenten

Het kabinet stelt 5 miljoen euro beschikbaar voor verbeteren van taalniveau van leidsters voor aantal niet G37 gemeenten.

-
2681

Beroepenstructuur

januari 2006

NIZW Beroepsontwikkeling (tegenwoordig oa MOVisie) ontwikkelde in 2005 in opdracht van werkgevers- en werknemersorganisaties in de branches welzijn & maatschappelijke...

-
2928
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten