Publicaties

Brochure zelfregie bij huiselijk geweld

De inzet van zelfregie in de aanpak van huiselijk geweld is niet nieuw. Bekend is dat de kans op duurzame oplossingen groter wordt als van cliƫnten een actieve bijdrage wordt gevraagd.

Invoering startgroepen verloopt naar wens

De invoering van de eerste dertig startgroepen voor peuters is goed verlopen. Dat blijkt uit een implementatieonderzoek door adviesbureau Oberon dat is aangeboden aan de Tweede Kamer.

Manifest Sociaal Werker

Eigen kracht en het sociaal netwerk van burgers aanboren en tot bloei brengen is een vak.

Position paper MOgroep: reactie nieuwe Jeugdwet

Voor de voorbereiding van de wetsbehandeling door de Tweede Kamer via een hoorzitting op 5 sept, heeft de MOgroep een position paper gemaakt.

Competenties maatschappelijke ondersteuning

De MOgroep, vakbonden en beroepsverenigingen hebben tien Wmo-competenties voor sociaal werkers vastgesteld.

Actieprogramma Professionaliseren: 6 vragen aan Heleen Jumelet

Zes vragen aan... Heleen Jumelet, programmaleider van het Actieprogramma Professionalisering Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Lees verder bij Movisie.
1 link toegevoegd

Uitgangspunten voor een 8-jarig professionaliseringsprogramma

01 juni 2011De branchebrede professionaliseringsslag W&MD wordt realiteit. De branche wil het vakmanschap van de sociale professional vergroten, stimuleren en ondersteunen, om maatschappelijke...

Intentieverklaring professionaliseringsplan voor de branche W&MD

29 maart 2011MOgroep W&MD, AbvaKabo FNV, CNV Publieke Zaak, HBO Raad, MBO Raad en vier beroepsverenigingen (Code 2.0, NVMW, BV Jong en de BV Kinderwerk) gaan samen werken aan de...
Lid wordenContact