Nieuwsbericht

Campagne werken in Zorg en Welzijn

31 juli 2018 | 1 minuut lezen

Het is geen nieuws dat in de sector Zorg en Welzijn de komende jaren veel extra mensen nodig zijn. Dit betekent dat meer mensen “moeten” kiezen voor een loopbaan in Zorg of Welzijn en deze ook blijven voortzetten. Daarom start de sector (samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en campagnebureau PublicisOne) vanaf het najaar 2018 een landelijke publiekscampagne waar mensen die werken in Zorg en welzijn centraal staan. Ook Sociaal Werk Nederland is al vanaf het begin betrokken bij deze campagne.

Tijdens een bustour door Nederland (alle provincies worden bezocht) worden foto’s van medewerkers gemaakt en verhalen opgehaald. Medewerkers vertellen wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat anderen moeten weten over het werken in de zorg. Op die manier laat de campagne zien dat werken in de zorg en welzijn veelzijdig en divers is in de hoop anderen te enthousiasmeren om ook in deze branche te komen werken. De campagne is voor een brede doelgroep geschikt: scholieren/studenten, mensen die al in zorg en welzijn werken en mensen uit andere sectoren. De campagne heet IK ZORG (dat) en wordt in het najaar gelanceerd, waarschijnlijk medio oktober.

Benut de zomer om alvast na te denken hoe uw organisatie gereed kan zijn als de campagne in het najaar van start gaat, zodat het bij uw organisatie al op de radar staat. Hoe vangen we geïnteresseerde mensen voor sociaal werk op in mijn organisatie? Wie is dan aanspreekpunt?