Nieuwsbericht

STOZ: Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg

18 april 2024 | 2 minuten lezen

Vandaag is de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg gepubliceerd. Het ministerie van VWS heeft Sociaal Werk Nederland verzocht om lidorganisaties te attenderen op deze vervolgregeling op de eerdere regeling Stimuleringsregeling e-health Thuis (SET). Slimme zorgtechnologie ondersteunt je in huis, ontlast je als mantelzorger of verlicht het werk in zorg en welzijn. 'Ben jij een aanbieder van zorg of welzijn? En wil je samenwerken om met behulp van slimme zorgtechnologie de zorg of welzijn te verbeteren? Vanaf 14 mei kan je gebruikmaken van de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg.' Met deze regeling kunnen aanbieders tot €25.000 subsidie krijgen wanneer ze in de beginfase zitten en tot €750.000 voor het evalueren en opschalen van een bestaand idee.


Voorbeelden
Wie dus als aanbieder van zorg of ondersteuning wil samenwerken met andere aanbieders en een inkoper aan het anders organiseren van zorg of ondersteuning via de inzet van digitale of hybride processen, kan de voorwaarden doornemen om te zien of de STOZ mogelijk iets voor u en uw samenwerkingsverband is. Denk bijvoorbeeld aan een aanpak zoals het 
Steunsysteem in Bunschoten (p.18) of deze voorbeelden van de informatiesite van de STOZ: blended ondersteuning Stichting Buurtteamorganisatie volwassenen Nijmegen; Emergis in Zeeland en het Rotterdamse "Samen beslissen met e-health".
 

STOZ
Deze nieuwe regeling is bedoeld om een extra impuls te geven aan de inzet van digitale of hybride processen, zodat zorgbehoevenden langer thuis kunnen blijven wonen en zorg- en welzijnsmedewerkers worden ontlast. Het is duidelijk dat de verhouding tussen zorg en welzijn als het gaat om inzet van e-health ongelijk verdeeld is. Maar ondertussen zijn er toch ook steeds meer sociaalwerkorganisaties die technologie inzetten om hulpverlening of contact digitaal vorm te geven.
Meer informatie over de regeling STOZ vind je hier.

 

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 25 april en woensdag 8 mei van 09.30 – 11.00 uur is er een onlinestartbijeenkomst waar geïnteresseerden terecht kunnen voor vragen en meer informatie. Het loket voor subsidies opent 14 mei voor aanvragen.


Schrijf je hier in voor de startbijeenkomst op 25 april of 8 mei ➡️ www.rvo.nl/stoz