Nieuwsbericht

Vacature: sociaal bevlogen projectmedewerker (gesloten)

27 juni 2023 | 2 minuten lezen

Deze vacature is op 11 augustus 2023 gesloten. 

Wil je aan de slag bij een organisatie met landelijke zichtbaarheid, in een project waarin je echt iets betekent voor jongeren die in moeilijke omstandigheden opgroeien? Dan is de functie van projectmedewerker Drop In bij Sociaal Werk Nederland iets voor jou!

Sociaal bevlogen projectmedewerker

(32 uur per week) 

Wie zijn wij? 
Als branchevereniging vertegenwoordigt Sociaal Werk Nederland zo’n 500 organisaties die waardevol werk doen in wijken en buurten. Sociaal werkers helpen mensen die het moeilijk hebben om (weer) naar vermogen mee te doen in de samenleving. Als branchevereniging maken we ons hard voor de belangen van de sector en ondersteunen we onze leden in hun werkgeverschap, vakmanschap en ondernemerschap.

Een van de diensten van Sociaal Werk Nederland is het uitvoeren van projecten, meestal samen met leden, stakeholders en onderzoek- en onderwijspartners. Inzet van deze projecten is het bevorderen van vakmanschap, kwaliteit of effectiviteit van het sociaal werk. Met het project Drop In leren we gezamenlijk met praktijkpartners, onderzoekers en opleidingen wat de rol en bijdrage van het jongerenwerk is in de preventie van (drugs)criminaliteit onder jongeren. Het project loopt drie jaar en wordt gefinancierd door het ministerie van Justitie en Veiligheid en het ministerie van VWS.

Wat ga je doen?

 • Voorbereiden, organiseren en evalueren van (delen van) de diverse projectopdrachten, waaronder het onderhouden van de contacten met de deelnemende partnerorganisaties
 • Organiseren en begeleiden van project- en kennisnetwerkbijeenkomsten met o.a. jongeren, jongerenwerkers, onderzoekers en stakeholders
 • Meewerken aan praktijkproducten voortkomend uit het project
 • In de uitvoering werk je samen met de senior projectmanager en communicatieadviseur

 

Wie ben jij?
Je beschikt over goede organisatorische én communicatieve vaardigheden. Als echte netwerker maak je makkelijk contact en weet je relaties op te bouwen en te onderhouden. Je kunt goed zelfstandig werken, maar vindt het ook leuk samen met collega’s te werken. Je hebt een hands-on mentaliteit, bent ondernemend en flexibel.

Wat breng je mee?

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Affiniteit met sociaal werk, in het bijzonder het jongerenwerk
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als projectmedewerker in een brede complexe context en hebt bewezen concrete projectresultaten op te kunnen leveren

 

Wat mag je verwachten?
Je komt te werken bij een organisatie die midden in de samenleving staat, waar je volop uitdagingen vindt en ruimte krijgt om te groeien in een rol als projectmedewerker. We werken vanuit hartje Utrecht met een hecht team van 20 bevlogen collega’s. De sfeer is informeel en je krijgt veel vrijheid om op je eigen manier invulling te geven aan je werk.

Het betreft een functie voor 32 uur per week, in eerste instantie voor een jaar en vervolgens voor de gehele projectperiode tot 1 januari 2027. Verder kun je onder meer rekenen op:

 • Salaris tussen € 3.289 en € 4.374 bruto per maand (op basis van 36 uur)
 • Individueel Keuzebudget (IKB) met onder meer 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Loopbaanbudget met ruimte voor opleidingen en ontwikkeling
 • Pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)

 

Ben je geïnteresseerd?
We ontvangen je CV en motivatie graag uiterlijk vrijdag 11 augustus a.s. via een e-mail aan Lineke Lammen. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 22 augustus, de tweede gesprekken op donderdag 24 augustus. Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met senior projectmanager Jolanda Sonneveld via e-mail of tel. (06) 2115 6083.

We willen als team een goede afspiegeling zijn van de samenleving. Je bent bij ons welkom ongeacht waar je vandaan komt en hoe je in het leven staat. Wij zijn benieuwd naar jouw talenten en wat jij kunt bijdragen aan Sociaal Werk Nederland.

Een overzicht van onze actuele vacatures vind je hier. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.