Nieuwsbericht

Doe mee aan de Leergemeenschap Transmurale zorg op 13 september

Nienke Kuyvenhoven
13 augustus 2018 | 1 minuut lezen

BeterOud organiseert op 13 september van 13.00 - 17.00 in Utrecht een bijeenkomst van de Leergemeenschap Transmurale Zorg. Sociaal werkers zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

De leergemeenschap Transmurale Zorg richt zich op het verspreiden van de voornaamste kenmerken van een goede overgang van ziekenhuis naar thuis. De Transmurale Zorgbrug, die al op meerdere plekken in het land is geïmplementeerd en effectief is gebleken, is de drager van deze leergemeenschappen.

Bijeenkomsten
In de bijeenkomsten van de leergemeenschap worden teams uit diverse regio’s in het land uitgenodigd om met elkaar stappen te zetten in de implementatie van deze interventie. Experts en ervaringsdeskundigen ondersteunen hen daarbij. De eerstvolgende is op 10 september.

Activiteiten
In groepsverband wordt actief gewerkt aan het opzetten, implementeren en borgen van de Transmurale Zorgbrug. De leergemeenschap functioneert daarbij als netwerk en platform voor onderlinge kennisuitwisseling waarin de ontmoeting met elkaar en experts wordt gefaciliteerd.

Deelnemers ondersteunen elkaar en fungeren als vraagbaak en inspiratiebron. Tevens wordt door de inventarisatie van knelpunten ingespeeld op de behoefte van deelnemers door werkplaatsen of expertbijeenkomsten te organiseren.

Meer informatie en aanmelden.