Nieuwsbericht

Vacature: senior programmamanager Sociaal werk versterkt

3 april 2024 | 2 minuten lezen

Werken bij een organisatie met landelijke zichtbaarheid en eindverantwoordelijk voor een programma om het sociaal werk sterker te positioneren? Dan is de functie van senior programmamanager voor het programma ‘Sociaal werk versterkt’ misschien wel iets voor jou! Het programma beoogt de samenwerking tussen zorg en sociaal werk te versterken in het kader van de uitvoering van landelijke (zorg)programma's en akkoorden, op regionaal en lokaal niveau. In dit project worden daarom samenwerkingen gestimuleerd tussen sociaalwerkorganisaties onderling en met zorgpartijen. Ook wordt onderbouwend impactonderzoek gedaan en wordt o.a. een opleiding opbouwwerk ontwikkeld. Het project loopt twee jaar en wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Senior programmamanager Sociaal werk versterkt
(28-32 uur per week, tijdelijk tot maart 2026)

Wie zijn wij?
Als branchevereniging vertegenwoordigt Sociaal Werk Nederland zo’n 500 organisaties die waardevol werk doen in wijken en buurten. Sociaal werkers helpen mensen die het moeilijk hebben om (weer) naar vermogen mee te doen in de samenleving. Als branchevereniging maken we ons hard voor de belangen van de sector en ondersteunen we onze leden in hun werkgeverschap, vakmanschap en ondernemerschap.

Wat ga je doen?

Als senior programmamanager:

 • Coördineer je het gehele programma, zorg je voor een voortvarende aanpak inclusief inhoudelijke en financiële verantwoording aan de opdrachtgever.
 • Gids je sociaalwerkorganisaties in het land en motiveer je hen tot hechtere samenwerking zodat het sociaal werk krachtig is vertegenwoordigd aan landelijke en regionale gesprekstafels gericht op de samenwerking tussen zorg en sociaal domein, preventie en ‘recht op gezondheid’.
 • Inventariseer je signalen, goede voorbeelden en belemmeringen en zet je hiervoor een centraal punt op, mede ten behoeve van de agendering in de landelijke gremia.
 • Faciliteer je het delen van kennis en informatie voor de regionale vertegenwoordigers met netwerkpartners.
 • Stuur je het programmateam aan dat met elkaar verantwoordelijk is voor alle onderdelen van het programma.

 

Wie ben jij?
Als senior programmamanager ben je in staat om in een dynamische omgeving je eigen weg te vinden en proactief te handelen. Als echte netwerker maak je makkelijk contact en weet je relaties op te bouwen, ook op bestuurlijk niveau. We zijn op zoek naar iemand die uitstekend analytisch kan denken en zaken in een brede politieke, sociale en economische context kan plaatsen.

Wat breng je mee?

 • Ervaring met veranderkundige vraagstukken.
 • Inzicht in en gevoel voor politieke, maatschappelijke en bestuurlijke verhoudingen.
 • Aantoonbare ervaring in het opzetten van strategische samenwerkingen en als netwerkmanager.
 • Kennis van de transities in het sociaal domein.
 • Kennis van en inzicht in programmamanagement en projectmatig werken.
 • Activeringskracht, een verbinder pur sang, lobby- en belangenbehartigingsvaardigheden.
   

Wat mag je verwachten?
Je komt te werken bij een organisatie die midden in de samenleving staat en waar je volop uitdagingen vindt. We werken vanuit hartje Utrecht met een hecht team van ruim 20 bevlogen collega’s. De sfeer is informeel en je krijgt veel vrijheid om op je eigen manier invulling te geven aan je werk.

Dit programma is gefinancierd met een subsidie van het ministerie van VWS. De aanstelling is dan ook voor de duur van het project, vooralsnog tot 1 maart 2026. Verder kun je onder meer rekenen op:

 • Salaris tussen € 5.130 en € 7.467 bruto per maand (op basis van 36 uur)
 • Individueel Keuzebudget (IKB) met onder meer 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Loopbaanbudget met ruimte voor opleidingen en ontwikkeling
 • Pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
   

Ook kandidaten die via een detachering- of zzp-constructie belangstelling hebben voor deze functie, worden uitgenodigd te reageren.

Ben je geïnteresseerd?
Heb je interesse in deze functie/opdracht, stuur dan je cv en motivatie uiterlijk 18 april 2024 naar Lineke Lammen via e-mail. De gesprekken vinden plaats op 25 en 29 april a.s. Bij vragen kun je contact opnemen met adjunct-directeur Gerdien Rabbers via e-mail of tel. (06) 3332 0756.