Nieuwsbericht

Toch vakantie voor arm gezin met gehandicapt kind?

11 maart 2020 | 1 minuut lezen

Stichting Zonnewende is een fonds dat een bijdrage verstrekt in de kosten van vakantie en recreatie aan kinderen tot en met 17 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking alsmede aan de gezinnen waartoe zij behoren. Het gaat om gezinnen die van lage of minimale inkomsten rond moeten komen. Aanvragen kunnen om het jaar ingediend worden.

Ook sociaal werkers kunnen voor een gezin in hun wijk een aanvraag indienen. Zo worden er jaarlijks zo’n 150 vakanties bekostigd, maar er is altijd ruimte voor meer!
Voor de voorwaarden en het indienen van een aanvraag kunt u terecht op www.stichtingzonnewende.org 

Voorbeelden van gezinnen die zo toch op vakantie konden staan in het gastenboek op de site.

“In de jaren negentig van de vorige eeuw was het voor ons, een modaal gezin met opgroeiende kinderen, waarvan eentje meervoudig gehandicapt, een ongekende luxe om met het hele gezin op vakantie te gaan. Via lotgenoten hoorden wij van de stichting Zonnewende, die hierbij financiële steun wilden bieden. Wij hebben daar meermalen gebruik van gemaakt op ons geliefde Schiermonnikoog.

Wij kampeerden op prachtige natuurcampings en dankzij onze rubberboot kon onze dochter ook zwemmen op het meer. Ook de hartverwarmend reacties van mede kampeerders en de lokale bevolking is mij bijgebleven. Onze foto albums getuigen van zonnige, blije vakanties. Toen onze dochter ouder werd en steeds meer hulpmiddelen nodig waren ( waaronder een tillift) kwam er helaas een einde aan de gezamenlijke vakanties, maar ze gaat nu met haar woon groep op vakantie en geniet daar ook van.Maar wij zijn nog steeds ontzettend dankbaar dat de Stichting Zonnewende ons destijds deze vakanties heeft mogelijk gemaakt.”