Nieuwsbericht

Sluit aan bij de Week tegen Eenzaamheid

30 augustus 2023 | 1 minuut lezen

De jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid is een goede aanleiding om aandacht voor eenzaamheid te vragen en de eigen aanpak, kennis en kunde op dit onderwerp te versterken. Dit jaar loopt de Week tegen Eenzaamheid van 28 september tot en met 4 oktober a.s. met onder meer een landelijke netwerkconferentie. Speciaal voor jongeren is het op 29 september Social Friday.

Landelijke opening Week tegen Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid start met een landelijke netwerkconferentie op woensdag 27 september a.s. in het Beatrix Theater in Utrecht. De conferentie biedt kennis en inspiratie met boeiende sprekers voor wie in beleid of praktijk met het thema eenzaamheid te maken heeft. Er zijn sessies over onder meer een krachtig plan voor eenzaamheid met behulp van de SPUK-middelen, sociale verbinding in de wijk en de mogelijkheden die de fysieke leefomgeving bieden. Deelname is gratis. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven. Wil je anderen attenderen op de conferentie? Benut dan deze flyer.

Social Friday: landelijke beweging voor jongeren
Op vrijdag 29 september maken we samen het verschil voor jongeren die het nodig hebben. Door het hele land worden met Social Friday leuke activiteiten voor jongeren georganiseerd, op initiatief van Stichting Join Us. Er zijn al tientallen locaties door heel Nederland die meedoen en jongeren een plek geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten en een leuke avond hebben: met een PubQuiz, Social Bake Off, Casino Night of Art Games. Wil je meedoen, meld je aan op de website en je ontvangt de activiteiten- en wervingstoolkit met alle informatie die je nodig hebt.

Kijk voor meer informatie op de website van de Week tegen Eenzaamheid.