Nieuwsbericht

Samenwerking bewonersinitiatieven en sociaal werk: waar schuurt het?

23 maart 2023 | 1 minuut lezen

Als je als bewonersinitiatief en welzijnsorganisatie actief bent in een buurt of wijk, kom je elkaar hoe dan ook tegen. Goed met elkaar samenwerken gaat niet altijd vanzelf. VSBfonds nam het initiatief met LSA bewoners en Sociaal Werk Nederland om een een aanpak te ontwikkelen die werk maakt van deze samenwerking. Vijf lokale coalities van bewonersinitiatieven en welzijnsorganisaties - in Apeldoorn, Horst aan de Maas, Utrecht, Voorst en Wageningen - krijgen de kans om samen te leren en hun samenspel in de buurten te verbeteren. Met als doel het gezamenlijk werken aan meer betrokken en verbonden buurten.

Een jaar met elkaar op weg
Inmiddels zijn de lokale coalities van bewoners en sociaal werkers ruim een jaar met elkaar op weg. Hoe staat het ervoor? De vijf lokale coalities vertellen over ‘schuurplekken’ en de impact van de samenwerking tot dusver. Lees er meer over in dit artikel.

De vier ‘schuurplekken’ in de samenwerking die tot nu toe naar boven zijn gekomen, zijn ook uitgewerkt in podcasts. Beluister ze hier:


Kijk voor meer informatie op de website van Betrokken Buurten.


Beeld: VSBfonds