Nieuwsbericht

Warmekamers.nl: een deken van warme plekken

18 november 2022 | 1 minuut lezen

Sociaal Werk Nederland moedigt leden van harte aan zich aan te sluiten bij warmekamers.nl. Dat is een initiatief om een warme plek te bieden voor wie anders misschien in de kou moet zitten.

Het Leger des Heils verruimt deze winter de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers. Iedereen die in de knel komt door de stijgende inflatie en/of zich zorgen maakt over een te hoge energierekening is welkom. Ook vraagt het Leger andere organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken om hetzelfde te doen om zo deze winter een deken van warme kamers over Nederland te verspreiden.

Warme Kamers vraagt daarmee aandacht voor die groep Nederlanders met een smalle beurs die uit voorzorg kiezen voor een koud huis om extra hoge kosten te voorkomen. Het kan gaan om ouderen, jongeren, zzp’ers, gezinnen, studenten. Het gaat om verschillende mensen die overdag een warme plek zoeken om te werken, te ontmoeten, huiswerk te maken of spelletjes te doen.

Mensen die willen weten of er een warme kamer bij hen in de buurt is, kunnen terecht op warmekamers.nl. Ook organisaties die zich bij deze actie willen aansluiten en zelf een warme kamer willen aanbieden, kunnen op de website terecht.