Nieuwsbericht

Hoe organiseer je samenwerken op rechtsbescherming slim? 

19 juli 2023 | 1 minuut lezen

‘Iedereen moet kunnen rekenen op passende sociaaljuridische hulp en een overheid die de rechten van haar inwoners beschermt. Goede samenwerking tussen gemeenten, sociale en juridische organisaties zorgt ervoor dat je altijd terecht kunt voor de juiste hulp.’ Dat stelt de gezamenlijke ambitie van de organisaties in het project Robuuste rechtsbescherming van Sociaal Werk Nederland en Divosa.

 

Maar hoe organiseer je dit op een slimme manier? Wat werkt goed voor inwoners en professionals? Wat zou beter kunnen? In een interactieve sessie op dinsdag 22 augustus diepen we samen met social designbureau Muzus, gemeenten en hun lokale sociaaljuridische partners de huidige werkwijzen uit. Dit werkt het beste als je samen met collega’s met verschillende rollen bij jouw gemeente deelneemt.
 

Voor wie?
De bijeenkomst is bedoeld voor sociaal raadslieden, beleidsmedewerkers en -adviseurs en uitvoerend professionals bij gemeenten. Ook juridische partnerorganisaties zijn welkom.
 

Waar en wanneer?
Op dinsdag 22 augustus 2023 van 10.00 tot 12.00 uur bij Divosa, Aidadreef 8, 3561 GE Utrecht. Na afloop staat een lunch voor je klaar.

Kosten
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Kom ook en meld je aan.

Divosa is penvoerder van het project Robuuste rechtsbescherming.