Themaoverzicht

Sociaal raadsliedenwerk srw

Werkvelden sociaal werk

De samenleving wordt nog steeds complexer. Tegelijkertijd verwacht de overheid van de burger meer zelfredzaamheid en meer kennis van allerlei regelingen en voorzieningen. Ondertussen groeit de groep van kwetsbare mensen die van die regelingen en voorzieningen afhankelijk zijn. Zij zijn vaak aangewezen op een minimaal inkomen en zijn daarvoor bovendien afhankelijk van verschillende bronnen, met ieder hun eigen regels en voorwaarden. Sociaal raadslieden helpen deze burgers op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Hun werk is een onderdeel van het brede sociale werk, maar vraagt ook om specialistische sociaaljuridische kennis en vaardigheden.

Eric van der Burg
voorzitter LOSR

 

 

Activiteit

Landelijk congres Sociaal Raadsliedenwerk 25 januari 2017 - Eenhoorn Amersfoort - Registratie open!!

25 januari
Tijd: 09:30 tot 17:30
Type: Congres

De schokgolf van transities en decentralisatie rolt nog door, maar de opbrengst van het kabinet Rutte II wordt zichtbaar. Zeker is dat de wijkteams geconfronteerd worden met een forse toename van het aantal schuldhulpvragen. Dat de overheid vooral digitaal wil communiceren met burgers en de rechtsbijstand in de eerste lijn wil versterken. Maar wat betekent dit voor burgers? Is je recht halen nog haalbaar? En gezien het effect van schulden op je brein: is de burger daar überhaupt nog toe in staat?
Sociaal raadslieden werken in deze veranderende omgeving en moeten direct werken met de dagelijkse gevolgen van het kabinetsbeleid in de praktijk voor met name kwetsbare burgers. Dat vraagt veel van hen professionele zin en in de samenwerking.

Deelname: U kunt zich inschrijven vanaf 17 november 2016 t/m 19 januari 2017 via onderstaande link: Registratie Congres SRW 25 januari 2017

Let u vooral op de keuze van de workshops, voor de inhoud hiervan verwijs ik u naar de toelichting. Wanneer u geen workshopkeuze aangeeft kunt u niet verder in het systeem.

Na inschrijving ontvangt u binnen enkele minuten een deelnamebevestiging, de factuur ontvangt u per post.

U kunt 1 week voorafgaand aan het congres kosteloos annuleren. Bij tijdige afmelding mag een andere collega deelnemen.

Kosten: Leden pluspakket SRW: 100 euro (gratis deelname voor 5de persoon binnen dezelfde organisatie). Niet-leden pluspakket SRW: 200 euro.

Informatie: Voor vragen kunt u terecht bij:

Saskia Mulder, via telnr. 030 – 721 07 22, via e-mail mulder@sociaalwerk.nl of bij

Ernst Radius, via e-mail radius@sociaalwerk.nl

Geplaatst door:
Saskia Mulder
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten