Themaoverzicht

Ouderen & Mantelzorg

Werkvelden sociaal werk

De participatiesamenleving stimuleert dat mensen langer thuis blijven wonen en een beroep doen op hun netwerk. Sociaal werkers activeren, ondersteunen buurtbewoners en versterken zo hun eigen kracht. In veel gemeenten worden keukentafelgesprekken gevoerd door sociaal werkers, al dan niet verbonden aan het wijk- of buurtteam. Ze kennen de sociale kaart en werken samen met zorgpartijen, maatschappelijke organisaties en gemeenten. Ze kunnen signalen van kwetsbaarheid vroeg signaleren. Ze zoeken en bieden individuele én collectieve oplossingen, en zijn creatief in het slim combineren daarvan. Ze werken samen met bewoners en zoeken, trainen en coachen hen op vrijwillige inzet. De transitie van begeleiding en dagbesteding (van AWBZ naar Wmo) vraagt van het sociaal werk en de sociaal werkers nieuwe manieren van werken. Het vak vergt investering in innovatie, reflexie en professionalisering.

Nieuwsbericht

Gezocht: nieuwe verhalen uit JOUW praktijk van Sociaal werk en Langer Thuis

Op 14 november 2019 geplaatst door

Sociaal Werk Nederland werkt samen met andere organisaties, leden en het ministerie van VWS aan allerlei projecten rond Langer Thuis.

Op de vernieuwde website van het programma Langer Thuis komen wekelijks nieuwe Goed Voorbeelden te staan vanuit het hele land. Voorbeelden rond zorg, maar ook vanuit het sociaal werk, ouderenwerk, mantelzorg en respijtzorg.

Heb jij een aanpak waardoor ouderen en/of mantelzorgers meer welzijn ervaren en inderdaad 'langer thuis' kunnen wonen, én vind je dat die aanpak elders in het land navolging verdient? Stuur je verhaal dan naar Sociaal Werk Nederland, ter attentie van Johan Huttinga, huttinga@sociaalwerk.nl

Wij geven het dan door aan VWS die het een plek geven op de vernieuwde website van Langer Thuis. Het kan ook zijn dat VWS dan een redacteur een interview laat doen. Zo wordt het goede werk van Sociaal Werk zichtbaar... en krijgt jouw aanpak credits en een landelijk podium!

Op de site is alle informatie over het programma te vinden, inclusief relevante documenten, alle acties, nieuws, het ondersteuningsaanbod en links naar de websites van de partners, deelprogramma’s en projecten. De praktijkvoorbeelden vormen het hart van de site. Hierin vertellen we verhalen uit de praktijk van Langer Thuis. Iedere week een nieuw verhaal!

Nieuwsbrief
Eind november verstuurt VWS weer een nieuwe nieuwsbrief Langer Thuis

Bron: VWS, Sociaal werk Nederland
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten