Nieuwsbericht

De boostsessies van het congres jongerenwerk op 28 september

9 augustus 2023 | 2 minuten lezen

Op 28 september 2023 is in Zwolle de Landelijke Dag van het Kinder- en Jongerenwerk. Het thema van de dag is Spot on! Deze editie staan de schijnwerpers gericht op de vakbekwaamheid, kennis en kunde van het kinder- en jongerenwerk. Direct aanmelden kan hier.

Plenair zetten hoogleraar Eveline Crone, cabaretier Farbod Moghaddam, wethouder Michel van Willegen en dagvoorzitter Bianca Boender de spotlights op het jongerenwerk. Tijdens de boostsessies ga je vervolgens echt de diepte in. Waarom boostsessies? Deze sessies geven jouw vakbekwaamheid en kennis echt een boost.

Weet je niet welke sessies je moet kiezen? Hier lichten we er een paar uit:

🕹ī¸ Schuldenescape game en Nooit meer Skeer
Stap in de schoenen van Jeroen, een fictieve jongere, en ervaar de druk van schulden terwijl je uitdagende raadsels oplost en codes kraakt. Dit is meer dan een spel - het is een realiteitscheck over geldzaken, budgetteren en de invloed van schulden op je toekomst. De serious game wordt ook gebruikt in het project Nooit meer Skeer van Sociaal Werk Nederland.

đŸ—Ŗī¸ Hoe houden we onze jongeren op het juiste pad?
Wat is de rol en bijdrage van het professionele jongerenwerk aan criminaliteitspreventie en ondermijning en hoe kunnen we dat beter inzichtelijk maken en versterken? Daarover gaat het project Drop In van Sociaal Werk Nederland. Deze boostsessie, gegeven door Jolanda Sonneveld, gaat over deze vragen én over wat jij als jongerenwerker nu al kan doen om hieraan bij te dragen.

👮‍♂ī¸ Politiekids: Actief en Sterk in Actie!
Stap in de wereld van Politiekids en leer alles over deze inspirerende aanpak. Politiekids helpen de politie met speciale acties en worden vooraf – net als echte politiemensen – beëdigd door een politiechef. Jeugdwerkers uit Zwolle nemen je mee en delen hun ervaringen en het effect van de aanpak op de kinderen.

🤝 Jeugdprofessionals: Bouwen aan Samenwerking en Oplossingen
Hoe gaan jeugdprofessionals om met maatschappelijk ongenoegen en polarisatie onder jongeren? Worden ze onderdeel van het probleem of van de oplossing? Ontdek de inzichten van jongerenwerkers en leer hoe persoonlijke opvattingen van professionals een rol spelen en hoe ze samenwerken met gemeenten en scholen. Wat is hun impact en hoe vormen ze positieve verbindingen?

Bekijk de bijlage voor een overzicht van alle sessies.