Nieuwsbericht

Interview Sociaal Werker 2023, Yamina Ayadi wil mensen een stem geven

7 juni 2023 | 1 minuut lezen

"Ik weet dat het groots klinkt, maar het systeem om ondersteuning te kunnen bieden, moet makkelijker gemaakt worden. Voor zowel gezinnen als hulpverleners. En ik wil me daar hard voor maken." Kersverse Sociaal Werker van het Jaar 2023 Yamina Ayadi van Team Toekomst Rotterdam vertelt in vakblad Zorg+Welzijn waar ze vandaan komt en wat haar drijft in haar werk voor kinderen en gezinnen: "Het is essentieel om het thuis stabiel en veilig te maken voor kinderen, en ook op de sport- of cultuurvereniging. Dan pas kunnen zij floreren. Ik kijk daarom naar het hele plaatje. Ik wil een veilige cirkel om zo’n kind heen creëren."

De Sociaal Werker van het Jaar 2023 werd op 24 mei jl. bekendgemaakt tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk. Samen met de andere genomineerden Juul van Schaijk (Farent) en M’hamed Yahia (LEVgroep) zal Yamina het komende jaar optreden als ambassadeur voor sociaal werk. In haar dankwoord benadrukte zij het belang van voldoende tijd en ruimte om iets op te kunnen bouwen. Ze vertelde over Emir, een jongen die van groep één tot groep zeven niet durfde te praten. Door samen te tekenen creëerde ze een vertrouwensband met de jongen die langzaam maar zeker begon te praten. Eerst alleen met haar, vervolgens met twee klasgenoten, daarna met zijn leraar en de intern begeleider. Ten slotte durfde hij voor de hele klas te spreken. Yamina: “Dat is waar sociaal werk voor mij voor staat: voor investeren in mensen. En dat is ook waarvoor ik mij het komend jaar als ambassadeur wil inzetten: mensen een stem geven.”

Meer over de verkiezing vind je op de website van Sociaal werk werkt!

Klik hier voor het interview met Yamina op Zorg+Welzijn. Lees ook de impressie van het Jaarcongres Sociaal Werk op platform De Eerstelijns.

 

Open Rotterdam bracht een bezoek aan Yamina en 'haar kinderen' op de basisschool Mozaïek in Delfshaven.