Nieuwsbericht

Nu terug te zien: webinar Schulden en suïcidepreventie

15 mei 2023 | 1 minuut lezen

Het webinar Schulden en suïcidepreventie dat 30 maart werd gehouden is nu terug te kijken. Hoogleraar schuldenproblematiek Nadja Jungmann sprak over de impact van schulden en gaf tips voor het voeren van een gesprek over zelfdoding. 

Waar ging het webinar over?
Mensen met schulden hebben twee keer zo vaak suïcidale gedachten als mensen zonder schulden. "Daarom roep ik iedereen die werkt met mensen met financiële problemen op om dit webinar te volgen. Zeker nu met de vele financiële onzekerheden", zegt Nadja Jungmann. Veel vrijwilligers en professionals vinden het spannend om een gesprek over zelfdoding aan te gaan. Tijdens het webinar krijg je handvatten om te praten over zelfdoding.

Heb je het webinar gemist en wil je het terugkijken? Dat kan hier.

Schulden en suïcidepreventie
Lees hier meer over de samenhang tussen schulden en suïcidepreventie. Nadja Jungmann heeft voor iedereen die werkt met mensen met schulden laagdrempelige tips en workshopmateriaal ontwikkeld. Om signalen te herkennen en het gesprek aan te durven gaan vind je hier gratis trainingsmateriaal of kijk de korte video 'De impact van schuldenproblematiek'.