Vraag & Antwoord

Snel antwoord op al je vragen

Vragen staat vrij. Let op: Met een JZO-abonnement kunt u juridische vragen stellen aan JZO.

3 dagen geleden

Is er binnen het kader van de good governancecode, ook een voorbeeld van de statuten voor een stichting met een Raadvan Toezicht en Raad van Bestuur?

Bijzonder dat er wel voorbeelden zijn van regegelmenten RvB en RvT maar gee statuten. Volgens onze notaris verkeerde volgorde en moeten veel zaken van de reglementn geregeld worden in de statuten.
1 week geleden

Uitlooptredes

Beste heer, mevrouw, Waar moet een organisatie aan voldoen voor het toekennen van een uitlooptrede bij de inschaling binnen de CAO sociaal werk? Wij passen bij nieuwe medewerkers heel sporadisch bij de indiensttreding al een uitlooptrede toe binnen de inschaling. Zijn we verplicht om van tevoren hier...
1 maand geleden

sociaal werkers in buurtteams cruciaal beroep?

In de lijst met cruciale beroepen die gister is gepubliceerd staan niet expelictie de sociaal werkers in de buurtteams genoemd. Deze zijn in maart later toegevoegd aan de lijst. Geldt dat nu ook?
2 maanden geleden

Reis- en thuiswerkvergoeding per 1-1-2021

Heeft iemand tips voor een goede registratie hiervoor en welk bedrag voor thuiswerkvergoeding is redelijk? Alvast bedankt voor de reacties. Mvg Marjolein
3 maanden geleden

inwoners tevredenheidsonderzoek

Zijn er collega organisaties die in het recente verleden een tevredenheidsonderzoek hebben gedaan of laten uitvoeren onder de inwoners van hun werkgebied over hun dienstverlening. Ik zou graag met deze collega organisatie in contact in contact komen. 
4 maanden geleden

Vakbondscontributie

Een medewerker geeft aan dat er recht is op de teruggave (of gedeeltelijke)  van de vakbondscontributie. Klopt het dat dit niet terug te vinden is in het CAO?
5 maanden geleden

CAO Sociaal werk 2021

Hallo, Heeft er iemand al zicht op wanneer de cao onderhandelingen gaan beginnen voor de cao vanaf juli 2021? Is er mogelijk ook al iets bekend over salarisverhogingen in 2021, dit omdat we daar rekening mee willen houden voor de begroting van 2021. Mvg, Veronique Mulders Stichting WIJeindhoven

Fuwa

Zijn er HRM s die in hun organisatie zowel de functie van maatschappelijk werker 1 en maatschappelijk werker 2 actief hebben? Kan ik daar met iemand over bellen/sparren, wat de verschillen tussen deze functies zijn?
6 maanden geleden

besteding Loopbaanbudget

Er is een zeer brede besteding van het Loopbaanbudget mogelijk. Zijn er organisaties die het eigen risico van de ziektekostenverzekering via het loopbaanbduget vergoeden  aan medewerkers ? Hoor het graag. Mariëtte Stevens  P&O adviseur wijkteams Arnhem       
Lid worden