Nieuwsbericht

Subsidieoproep: Reablement als preventieve aanpak

3 april 2024 | 1 minuut lezen

Hoe kan reablement bijdragen aan de zelfredzaamheid van thuiswonende ouderen vóórdat zij een zorgvraag hebben? Tussen 8 april en 27 mei a.s. kun je subsidie aanvragen bij ZonMw om reablement ter preventie van een zorgvraag in te zetten.

Met deze subsidie kun je jouw preventieve, innovatieve en lokale aanpak gericht op het behoud en de bevordering van de zelfredzaamheid van thuiswonende ouderen (door)ontwikkelen. De aanpak pakt de belemmeringen aan die in de weg staan om het leven te kunnen leiden zoals men dat zelf wil. Het richt zich op de kracht en mogelijkheden van ouderen, sluit aan bij hun persoonlijke behoeften en stelt hen (voor zover mogelijk) in staat de dingen te blijven doen die zij belangrijk vinden. De subsidie maakt onderdeel uit van het Reablement-programma van ZonMw.

Subsidie voor wie?
De subsidie kan vanaf 8 april a.s. worden aangevraagd door sociaalwerkorganisaties, burgerinitiatieven, zorgorganisaties en -cooperaties, verenigingen, publiek-private samenwerkingen en private partijen met sociaal-maatschappelijke doelen.

Nieuwsgierig? Volg het webinar
ZonMw organiseert op dinsdag 16 april a.s. van 10.00 tot 11.00 uur een webinar over deze subsidieronde. Hierin wordt de oproep toegelicht en kun je vragen stellen. Schrijf je in via deze link.

Meer informatie over deze subsidieoproep vind je op de website van ZonMw.