Nieuwsbericht

Week tegen Eenzaamheid 2021: bestel nu (kosteloos) materialen voor activiteit

3 augustus 2021 | 1 minuut lezen

Van 30 september tot en met 7 oktober is het Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn speciale activiteiten. Leden van Sociaal Werk Nederland kunnen kosteloos een 'Kom Erbij Pakket' bestellen.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De Week tegen Eenzaamheid vraagt hiervoor aandacht met de oproep: ‘Kom erbij!’ Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseren welzijns- en maatschappelijke organisaties, vrijwilligers, actieve burgers, ondernemers en gemeenten honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Organiseer jij ook iets?

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sociaal Werk Nederland doet mee aan het programma als deelnemer van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.

Gratis materialen voor activiteiten
Organisatoren van activiteiten kunnen tot 31 augustus (gratis) een zogenaamd ‘Kom erbij-pakket’ bestellen met aankledingmaterialen zoals placemats, gesprekstarters, uitnodigingskaarten, vloerstickers en posters.

Bekijk het Kom erbij-pakket

Communicatietoolkit
Tijdens de Week tegen Eenzaamheid loopt ook de publiekscampagne van Eén tegen eenzaamheid. In de communicatietoolkit vind je kant-en-klare social posts over het thema eenzaamheid. Op een aantal kun je eigen logo en webadres toevoegen. En er zijn veel andere middelen. Bijvoorbeeld artikelen over eenzaamheid bespreekbaar maken, die je kan gebruiken in eigen blad of om aan te bieden aan lokale media. Zo kun je aansluiten bij en gebruik maken van de landelijke aandacht.

Hier vind je de communicatietoolkit

Meer informatie
Op www.eentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid lees je alles over de Week tegen Eenzaamheid met goede voorbeelden en inspiratie. Dit is het 12e jaar dat de Week tegen Eenzaamheid plaatsvindt.

Coronamaatregelen
Het is niet bekend welke Covid-19-maatregelen in de Week tegen Eenzaamheid zullen gelden. We vragen nadrukkelijk iedereen zich te houden aan de geldende richtlijnen.