Themaoverzicht

Sociaal & Gezond

Hoofdthema's

Als mens iets betekenen voor anderen, in de maatschappij. Gezien worden, contacten hebben. Artsen weten het, sociaal professionals weten het. Sociaal maakt gezond. Sociaal werk levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, van zowel jong als oud.

Een sociaal netwerk, werk (betaald en onbetaald), een buurthuis runnen, dagbesteding, koken of sporten met buurtgenoten, de kerk, lotgenotencontact, al deze sociale activiteiten leveren een bijdrage aan gezondheid. Mensen zitten dan lekkerder in hun vel. Ook wanneer ze tegenslagen, een beperking of (chronische) ziekte hebben. En ze leven gezonder. Dit weten we. Branchevereniging Sociaal Werk Nederland wil deze kennis breed onder de aandacht brengen. 

Nieuwsbericht

Online conferentie 'De kracht van de mbo sociaal werker' op 1 oktober

Op 8 september 2020 geplaatst door

Met diverse partijen organiseren we op 1 oktober een online conferentie met als doel het versterken van de positie van de mbo’er in sociaal werk en verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Het belang van sociaal werk voor de samenleving is belangrijker dan ooit! Onrust in stedelijke gebieden, meer eenzaamheid, zorgmijders die niet bereikt worden, toenemende werkeloosheid en armoedeproblematiek; sociaal werkers moeten alle zeilen bijzetten. De inzet van mbo sociaal werkers is daarbij keihard nodig!

‘We kijken bij nieuwe collega’s niet naar diploma’s maar naar competenties’, Eric Wichgers, directeur Figulus Welzijn Aalten

Met deze online conferentie voor werkgevers en mbo onderwijs zetten we in op het versterken van de positie van de mbo’er in sociaal werk, en op verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Onder leiding van dagvoorzitter Piet-Hein Peeters is er ruimte voor gesprek en debat over de positie en rol van de mbo’er, de waarde van diploma’s en de rol die gemeenten hierin spelen. Aan tafel nemen plaats: Simone Kukenheim, wethouder Amsterdam, René Verkuylen, directeur bestuurder DOCK, Jacqueline Karsten, vertegenwoordiger MBO Raad, en Feruze Sarikas, projectleider Spoor22. Tijdens verschillende workshops kunnen deelnemers zich laten verrassen door good practices en innovatieve samenwerkingen tussen werkgevers en onderwijs of meer leren over professionalisering van mbo sociaal werkers.

De conferentie wordt georganiseerd door Sociaal Werk Nederland, Spoor22, Summa College, MBO Raad, ROC Amsterdam en ROC Flevoland, ROC Mondriaan, ROC Amersfoort en Sociaal Werk werkt!

Wat

Online Conferentie De Kracht van de mbo sociaal werker, met dagvoorzitter Piet-Hein Peeters

Wanneer

Donderdag 1 oktober van 9:45 - 12:30 uur

Aanmelden kan tot maandag 28 september. Schrijf je hier direct in!

Programma

  • 09:45 uur In“loop”
  • 10:00 uur Gesprekstafel met interviews, discussie, filmpjes en polls
  • 10:45 uur Pauze
  • 11:00 uur Workshops; bekijk hier het overzicht met de verschillende workshops
  • 11:35 uur Gesprekstafel visie op de toekomst: Samenwerking mbo onderwijs en werkveld, positie en professionalisering mbo sociaal werker
  • 12:00 uur Afsluiting
  • tot 12.30 uur Nazit: Tijd om te ontmoeten en na te praten

Meer lezen

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten