Activiteit

MASTERCLASS Business case PLUS Het maatschappelijk rendement van Welzijn op Recept is meer dan een 'kostenbesparing'

23 nov
Vrijdag 23 november 2018
14:00 tot 17:00
Bijeenkomst
Vivian van Gameren
2 minuten lezen

“ mijn zorgverzekeraar wil pas meebetalen aan Welzijn op Recept als er bewijs is dat het werkt"

"de gemeente wil bezuinigen op het welzijnswerk omdat de (meer)waarde niet aangetoond is! Hoe kan ik de (meer)waarde van mijn welzijnsactiviteiten op een goede manier aantonen?”

Herken je deze vragen of ben je zelf geinteresseerd in de maatschappelijke (meer)waarde van Welzijn op Recept kom dan naar deze masterclass. In deze masterclass geeft Peter Scholten uitleg wat een maatschappelijke business case is en wat je hiermee kunt onder meer in het kader van Welzijn op Recept. Peter gaat in op hoe maatschappelijk rendement vaak gemeten wordt in termen van financiële kosten en baten, waarbij baten vaak berekend worden in de vorm van een (virtuele) kostenbesparing. Gemeenten en zorgverzekeraars vragen hier vaak om, zowel in het kader van Welzijn op Recept als in het kader van andere socia

Om enerzijds deze vraag, “wat levert Welzijn op Recept op?” te kunnen pareren en anderzijds zelf beter te begrijpen wat nu de maatschappelijke waarde is van Welzijn op Recept, zal Peter tijdens deze masterclass ingaan op begrippen en methoden van maatschappelijke business cases, duidelijk maken wat ze wel en wat ze vooral ook niet kunnen, en uitleggen waarom hij persoonlijk kiest voor het maken van een business case PLUS. De PLUS zit in het feit dat hij bij het maken van de maatschappelijke business case ook focust op de toegevoegde waarde voor de patiënt/client/inwoner zelf. Dit is uiteindelijk toch waar het bij Welzijn op Recept en andere sociaal maatschappelijk interventies om zou moeten draaien. Wat is de (meer)waarde van de interventie voor de doelgroep en hoe staat dit in verhouding tot de kosten. Dat hierbij baten tussen zitten waar je zelf niet eens aan gedacht had is een van de verrassingen in deze masterclass.

Wat leer je concreet in deze masterclass:

  • Wat is het verschil tussen een maatschappelijke business case, SROI, kosten-baten analyse en maatschappelijke business case PLUS?
  • Hoe maak ik de toegevoegde waarde voor de doelgroep zichtbaar/meetbaar?
  • Met welke instrumenten kan ik concreet zelf aan de slag?
  • Wat is ervoor nodigom als organisatie zelf de toegevoegde waarde voor mijn interventies middels een maatschappelijke business case PLUS aan te tonen?

Duur masterclass: 3 uur

Wanneer: 23 november 2018

Waar: Nieuwegein

Welke tijd: 14-17.00 uur

Groepsgrootte: 12 personen

Kosten: €125,- (incl. btw) per persoon

Aanmelden: info@welzijnoprecept.nl ovv masterclass business case PLUS.

Meer informatie over Scholten en partners: https://www.scholtenpartners.nl/