Jeugd en opgroeien

Voor jongeren in kwetsbare situaties geldt eigenlijk maar één credo: houd ze erbij. Zorg dat ze verbinding houden met onze samenleving. Zorg dat hun afkomst niet de kweekvijver wordt voor ondermijning. Met als uitgangspunt een sterke sociale aanwezigheid in de wijk, is dat precies wat kinder- en jongerenwerkers doen. Ze staan dicht bij hen en kunnen ze inspireren, ondersteunen, begeleiden en helpen om een kansrijke toekomst op te bouwen. Het zijn positieve rolmodellen, die direct aanspreekbaar zijn en aandacht geven. Op dit moment zijn er veel te weinig kinder- en jongerenwerkers in Nederland, vinden wij. Zonde, want uit onderzoek blijkt dat elke euro die je daarin investeert, 1,6 euro oplevert. Kinder- en jongerenwerk moet onderdeel zijn van het sociaal werk in elke gemeente. Alleen zo voorkomen we zwaardere zorg, uitval en criminaliteit. En zorgen we dat meer jongeren hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

Meer informatie Minder informatie
Nieuwsbericht

Dag van de gezonde kinderopvang

Chris Bos
3 mei 2018 | 1 minuut lezen

Steeds meer ouders kiezen voor kinderopvang waarbij gezonde voeding, beweging en natuur voorop staat. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen. Weg met obesitas en motorisch slecht ontwikkelde kinderen! Op naar groen, bewegen, energiek en vitaal!

Kinderopvang Totaal organiseert daarom op 15 juni de Dag van de Gezonde Kinderopvang. Beloofd wordt een bruisende dag met sprekers, kennissessies, workshops en (groene) activiteiten. Binnen en buiten.

De dag is bedoeld voor zowel managers als pedagogisch medewerkers die zich willen laten informeren en inspireren over onderwerpen als gezonde voeding, beweging en groene kinderopvang.

Sessies
Volg deze dag sessies over uiteenlopende onderwerpen als:

  • gezonde voeding en beweging
  • het opgroeien in een groene omgeving
  • mediaopvoeding
  • hygiëne en veiligheid

Meer weten? Aanmelden? Klik hier.