Jeugd en opgroeien

Voor jongeren in kwetsbare situaties geldt eigenlijk maar één credo: houd ze erbij. Zorg dat ze verbinding houden met onze samenleving. Zorg dat hun afkomst niet de kweekvijver wordt voor ondermijning. Met als uitgangspunt een sterke sociale aanwezigheid in de wijk, is dat precies wat kinder- en jongerenwerkers doen. Ze staan dicht bij hen en kunnen ze inspireren, ondersteunen, begeleiden en helpen om een kansrijke toekomst op te bouwen. Het zijn positieve rolmodellen, die direct aanspreekbaar zijn en aandacht geven. Op dit moment zijn er veel te weinig kinder- en jongerenwerkers in Nederland, vinden wij. Zonde, want uit onderzoek blijkt dat elke euro die je daarin investeert, 1,6 euro oplevert. Kinder- en jongerenwerk moet onderdeel zijn van het sociaal werk in elke gemeente. Alleen zo voorkomen we zwaardere zorg, uitval en criminaliteit. En zorgen we dat meer jongeren hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

Meer informatie Minder informatie
Nieuwsbericht

Studiedag Peuterwerk 2.0; zijn we er klaar voor?

Chris Bos
1 mei 2018 | 1 minuut lezen

Op 6 juni houden Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) en Sociaal Werk Nederland samen een studiedag over het peuterwerk anno 2018. Want werken met peuters is een mooi vak. Het geeft veel voldoening, al is het vaak niet gemakkelijk. Je hebt al je kennis en ervaring nodig om te zien wat nog nodig is voor de verdere ontwikkeling van de kinderen in je groep.

Tijdens de studiedag gaat het onder meer over deze uitdaging en over de voortdurende ontwikkeling van je eigen professionele vaardigheden. Wat kun je nog verbeteren aan je eigen houding en wat is het effect van jouw handelen op de kinderen? Hoe kun jij maximaal bijdragen aan de groei van jouw peuters?

Voor wie
De studiedag is speciaal bedoeld voor pedagogische beroepskrachten; zij hebben gratis toegang. Voor anderen is de toegangsprijs € 55.

Opzet
Tijdens het ochtenddeel zijn er drie lezingen. ‘s Middags volgen de deelnemers twee deelsessies met een link naar de praktijk. Dat doen we aan de hand van praktijksituaties; we leren kijken naar en reageren op elkaar. De thema's van de deelsessies zijn:

  • kijken naar gedrag en handelen
  • kindontwikkeling volgen en vervolgen
  • ook de ouder doet mee

Deel je praktijkvoorbeelden
Voor het middagdeel ontvangen we ook graag jouw praktijkvoorbeelden. Dus heb jij een goed voorbeeld over een van de thema’s? Laat het ons weten en deel jouw voorbeeld tijdens de studiedag. Maak foto’s of een kort filmpje, vul de vijf vragen van het kijkformulier in en sla het formulier op. Stuur dit formulier samen met je foto’s of filmpje naar info@stichtingbkk.nl.
Voor het delen van foto’s en film heb je toestemming nodig van je organisatie en van de betreffende ouders. Controleer dus of het delen van beeldmateriaal voor trainings- of bijscholingsdoeleinden is geregeld.

Aanmelden? Meer weten? Kijk op de site van BKK.