Nieuwsbericht

Programma rond: staatsecretaris van Ooijen opent Stronger Together

30 augustus 2022 | 1 minuut lezen

Op dinsdag 4 oktober om 10.00 uur opent Maarten van Ooijen het learning event Stronger Together in Den Haag. Hij neemt beleidsmedewerkers, jongerenwerkers, onderwijsprofessionals, directieleden en bestuurders mee in de aanpak mentale gezondheid. “Een fijn sociaal netwerk is ontzettend belangrijk voor je mentale gezondheid. Laten we daarom alles op alles zetten om eenzaamheid onder jongeren te verminderen.” Sociaal Werk Nederland is medeorganisator van Stronger Together.

Een greep uit het programma
Stronger Together heeft een gevarieerd programma dat interessant is voor beleidsmedewerkers, jongerenwerkers, sociaal werkers, onderwijsprofessionals, directieleden en bestuurders. Inspiratiesessies worden verzorgd door o.a. het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, actieprogramma Eén tegen eenzaamheid, Movisie, het Nederlands Jeugdinstituut en Join Us. De dag wordt met veel plezier gepresenteerd en afgesloten door dagvoorzitter Irene Moors!

Inspiratiesessies

 • Aanpak van mentale gezondheid
  door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Eén tegen Eenzaamheid
   
 • Ongemotiveerd! Klopt dat eigenlijk wel?
  door Ellen Honings – trainer motiverende gespreksvoering
   
 • Weerbaarheid bij jongeren
  door Jolien Geerings van Movisie
   
 • Onderzoek naar eenzaamheid bij jongeren
  door gezondheidswetenschapper Dr. M. Verhagen
   
 • Talkshow “Niet alleen op de wereld” – jongeren die knallen
  door Pim Giel, filmmaker en directeur Happymotion, samen met jongeren
   
 • Panelgesprek over eenzaamheid en lichtverstandelijke beperking
  Door Astrid van der Kooij (Dromen Denken Doen voor en door mensen met een beperking en hun naasten), Ellis Jongerius (LFB) en Femke van de Lustgraaf (kenniscentrum LVB) met Daphne van Eeden van Movisie als gespreksleider.

Praktische info
Voor slechts € 55,- kun je deze leerzame dag bijwonen. Wacht niet te lang: de locatie biedt ruimte aan 250 professionals. Stronger Together vindt plaats in het hoofdkantoor van T-Mobile Nederland in Den Haag. Het inhoudelijke programma duurt van 9:30u tot 14:00u. Meer info en aanmelden: www.stronger-together.nl


Organisatie
Stronger Together wordt in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport georganiseerd door Join Us, een stichting met ruim 100 groepen in het hele land waar jongeren met eenzaamheidsgevoelens samenkomen en sociaal sterker worden. Samenwerkende partners zijn het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie, Sociaal Werk Nederland en maatschappelijk partner T-Mobile Nederland.