Nieuwsbericht

Inburgering: regionale voorlichtingsbijeenkomsten door SZW

Marije van der Meij
22 maart 2019 | 1 minuut lezen

Regionale voorlichtingsbijeenkomsten

Pilotprogramma veranderopgave inburgering

Vanaf 1 januari 2021 gaat het nieuwe inburgeringsstelsel van start. Het ministerie van SZW ondersteunt gemeenten bij de voorbereiding op de nieuwe wet, onder andere door het organiseren van een pilotprogramma. Dit programma heeft twee onderdelen: ten eerste gaan we lopende initiatieven die al in de geest van de nieuwe wet worden uitgevoerd onderzoeken en ten tweede gaan we pilots uitvoeren waarbij nieuwe instrumenten en werkwijzen worden uitgetest. Zo combineren we lessen uit bestaande en nieuwe aanpakken. Om gemeenten goed te informeren over de evaluatieonderzoeken en pilots organiseren we binnenkort regionale voorlichtingsbijeenkomsten.

Sociaalwerkorganisaties: attendeer uw gemeenten op deze bijeenkomsten!

Gemeenten worden uitgenodigd voor één van deze bijeenkomsten. Sociaalwerkorganisaties kunnen hun gemeenten attenderen op deze bijeenkomsten en de mogelijkheid om mee te draaien in de pilots.

Over de pilots

De eerste pilots gaan van start in augustus 2019. Het ministerie van SZW hecht aan een gelijk speelveld voor alle gemeenten. Om de aanvragen te beoordelen is een procedure opgesteld met selectiecriteria. Gemeenten kunnen een aanvraag indienen voor één pilotthema en één evaluatieonderzoek voor een lopend initiatief. Programma voorlichtingsbijeenkomsten Tijdens de bijeenkomsten wordt u in de plenaire zaal ontvangen voor een korte presentatie over de algemene kaders van het pilotprogramma. Daarna gaat u uiteen voor meer informatie over de pilotthema’s en de wijze van aanmelden. We sluiten af met een lunch waar tevens de gelegenheid is tot het stellen van vragen. Zie voor meer informatie over het pilotprogramma de achterzijde van deze uitnodiging.

Data, tijd en locatie

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende dagen en locaties van 10 tot 12 uur met aansluitend een lunch:

Maandag 8 april in Utrecht
Dinsdag 9 april in Eindhoven
Donderdag 11 april in Zwolle
Maandag 15 april in Rotterdam
Dinsdag 16 april in Utrecht
Donderdag 18 april in Utrecht

Alle locaties zijn op loopafstand van het station. U ontvangt de adresgegevens van de locatie na aanmelding.