Nieuwsbericht

Tweede ronde Koers en kansen projectvoorstellen geopend

5 juli 2018 | 2 minuten lezen

Sociaal werk in de wijk is ook sociaal werk met mensen die met reclassering, justitie enz te maken hebben (gehad). Samen met Justitie en Veiligheid werkt Sociaal Werk Nederland aan verbetering van terugkeer van deze wijkbewoners in buurten.

Heb jij een idee voor een project in ontwikkeling waarmee je wilt voorkomen dat mensen terugvallen in de criminaliteit?
Meld je project aan voor het projectenlab van Koers en kansen. Half juni is de tweede ronde voor het indienen van projectvoorstellen van start gegaan.

Het programma Koers en kansen zoekt de samenwerking tussen justitie, zorg en gemeenten. Samen maken we vernieuwing van de sanctie-uitvoering mogelijk. Daarmee willen we herhaalde criminaliteit voorkomen en de sanctie-uitvoering toekomstbestendig maken.

Koers en kansen heeft drie veranderlijnen voor ogen waarmee het vernieuwing in de sanctie-uitvoering wil bereiken. Nu is het tijd om te kijken hoe we die vernieuwing in praktijk kunnen brengen. Daarom roept Koers en kansen voor de tweede keer dit jaar al haar (keten)partners op om vernieuwende en domein overstijgende initiatieven aan te dragen. Het gaat daarbij om bestaande en nieuwe initiatieven uit de lokale praktijk rond straf en zorg die voorkomen dat mensen terugvallen in de criminaliteit.

Waar zijn we naar op zoek?
De eerste tranche heeft vooralsnog twaalf projecten opgeleverd. In principe kun je ook in de tweede tranche voorstellen indienen op de volle breedte van de sanctie-uitvoering. Echter, kleinschalige voorzieningen gelinkt aan een penitentiaire inrichting zijn al in voldoende mate aanwezig. Op het gebied van bijvoorbeeld forensische zorg, justitiële jeugd of technologische innovatie moedigen we juist het indienen van projectvoorstellen aan. Een overzicht van de eerste ronde vind je binnenkort op onze site.

De voordelen
Uiteraard biedt meedoen aan het programma Koers en kansen jou ook de nodige voordelen. Zo kan het programma:
-je helpen met het opzetten van je projectvoorstel;
-een financiële bijdrage leveren;
-een landelijk platform bieden om je project meer bekendheid te geven;
-onderzoek en monitoring faciliteren.

Meld je project aan
Enthousiast geworden? Meld je project aan via het online aanmeldformulier. Hier vind je ook meer informatie over voorwaarden waaraan je projectvoorstel moet voldoen.

Tot 15 september kun je je project aanmelden via sanctieuitvoering.nl. Maar we raden je aan niet tot de deadline te wachten. Dien je je projectvoorstel eerder in, dan gaan we met je in gesprek om het voorstel te verbeteren. Zo heeft je project nog meer kans van slagen in de beoordeling.

Vragen? Stuur een mail naar Koers en kansen: koersenkansen@minvenj.nl