Themaoverzicht

Inclusieve Samenleving & Participatie

Hoofdthema's

Een solide sociale basis is in een welvarend land als Nederland even onmisbaar als een fijnmazig wegennet, betaalbare woningen of toegankelijke gezondheidszorg. Deze buurtbasis bestaat uit drie onderling nauw verbonden pijlers: de inwoners zelf, hun netwerken en de meer formele, georganiseerde sociale basisvoorzieningen. Samen vormen ze een inclusieve, betrokken en vitale samenleving. Die sociale basis zorgt er namelijk voor dat mensen mee kunnen doen, zich als burger gewaardeerd voelen en van daaruit ook willen omkijken naar anderen. Met oog voor diens persoon, talenten én  zwakkere momenten.
 

 

Goed voorbeeld

FILM Diamantbuurt

Krachtige en ontroerende film over de Diamantbuurt nu.
Van Combiwel Amsterdam, en het Verwey Jonker instituut / Kenniswerkplaats Tienplus. Over de vraag “Wat is de plaats van het jongerenwerk als (preventieve) schakel in het nieuwe jeugdbeleid dat de gemeente Amsterdam ontwikkelt?”.

Over de noodzaak van liefde en betrokkenheid van de ouders..over hoe langzaam maar zeker nieuwe normen en waarden verinnerlijkt worden bij de jongeren in de Diamantbuurt. Jongeren leren dat ze op hun eigen poten moeten staan. Over hoe de jongerenwerkers het echt voor elkaar krijgen om heel veel belastinggeld te besparen door met de jongeren de stap naar jeugdzorg te voorkomen.

BEKIJK DE FILM! EN VERSPREID DE FILM!
Jongerenwerk werkt!
Enkele van deze jongerenwerkers en jongeren gingen in 2013 met Sociaal Werk Nederland (voorheen: de MOgroep) praten met Tweedekamerleden in het kader van de Nieuwe wet Jeugd. En in 2015 won Combiwel met deze aanpak (W)ijk in verandering een Europese prijs. 

Details

Geplaatst op: 27 juni 2014 - 12:13
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten