Themaoverzicht

Bedrijfsvoering & Financiering

Arbeidszaken & Ondernemerschap

Een sterke branche vraagt om gezonde bedrijven met een goede bedrijfsvoering. Als brancheorganisatie draagt Sociaal Werk Nederland daaraan bij door onze leden te informeren over bijvoorbeeld financieringsbronnenen fiscaliteit. Speciale aandacht is er voor aanbesteden en de relatie met gemeenten (inkoopmodellen), want die relatie is cruciaal voor effectief sociaalwerk. We pleiten voor goede en heldere afspraken en werken samen met relevante partijen aan instrumenten om dit te bevorderen. Om organisaties financieel gezond te houden laten we financiële kengetallen ontwikkelen. Daarnaast stellen we adviezen op over hoe om te gaan met financiële uitdagingen, ontwikkelingen en tegenslagen.

Nieuwsbericht

Subsidieronde voor implementatietrajecten ‘Gemeenten Samen Gezond’ open

Op 2 juli 2020 geplaatst door

Het wordt steeds duidelijker dat gezondheid en vitaliteit een belangrijk onderdeel zijn in preventie. Vanuit Sociaal Werk Nederland ondersteunen we Positieve Gezondheid, Welzijn Op Recept en ook het Nationaal Preventie Akkoord. Voor het sociaal werk zijn meer bewegen, gezond eten en bewust omgaan met je omgeving, de ingrediënten van PREVENTIE.

Sinds 30 juni heeft ZonMw een subsidiecall open staan die het mogelijk maakt om in gemeenten de kennis, ervaringen en opbrengsten van deze ontwikkeling bijeen te brengen. Kijk hier voor meer informatie.

Gemeenten dienen de aanvraag in te dienen. Een mooi moment voor sociaal werk organisaties om zich te profileren en eventueel een opdracht te verkrijgen. Een interessant aanbod. Het is mogelijk om tot 24 november te reageren.
Aanvullende informatie over de Landelijke nota Gezondheidszorg vind u hier, over de Kennisagenda Preventie Samen Gezond Leven hier en over de inventarisatie van projecten ‘Gezond in de Wijk’ hier.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Ik wil delen
Home
Corona
Over ons
Sociaal werk in beeld
Thema's
Voor leden
Onze leden in kaartLid wordenContact Inloggen
Ik wil delen:
Sluiten