Nieuwsbericht

Aanmelding voor Verkiezing Sociaal Werker 2021 geopend

11 januari 2021 | 2 minuten lezen

Sinds 11 januari 2021 is het mogelijk om kandidaten voor te dragen voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2021. Aanmelden kan tot en met 22 februari 2021 met behulp van het aanmeldformulier. De winnaar van de verkiezing is een jaar lang ambassadeur van het vak en de branche.

Wie maakt kans om te winnen
We zoeken een sociaal werker met een heldere visie op de rol en positie van sociaal werk in de maatschappij. Hij/zij is innovatief en ondernemend, communicatief vaardig, sterk in samenwerken/verbinden en een goede ambassadeur voor sociaal werk en sociaal werkers. Hij/zij is trots op het vak en wil impact hebben op het werkveld en de politiek. Heb jij zo’n collega of ken jij zo’n sociaal werker, laat het ons dan weten. Vanwege de gevolgen die deelname aan de verkiezing heeft voor sociaal werker en zijn/haar organisatie, is het belangrijk dat beiden op de hoogte zijn van de voordracht en hier ook achter staan. De kandidaat moet na de voordracht ook toestemming geven voor het bewaren en gebruiken van zijn/haar persoonsgegevens ten behoeve van de verkiezing. Zie hiervoor onderstaand toestemmingsformulier. 

Stem van de jury en het publiek
Een deskundig jury beoordeelt de voordrachten en kiest hieruit drie genomineerden. Wie dat zijn maken we begin maart bekend. De genomineerden krijgen de mogelijkheid om zich via de website en sociale media voor te stellen. Op basis hiervan kan er vanaf begin april op één van de genomineerden gestemd worden. De jury stemt eenmalig. Deze stem telt voor 50% mee in de uitslag. De andere 50% wordt bepaald door de stem van het publiek. Het publiek stemt in twee ronden op de drie genomineerden, eerst online via de website en vervolgens brengen deelnemers aan het jaarlijkse congres sociaal werk, dat het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk en Sociaal Werk Nederland gezamenlijk organiseren op 26 mei 2021, hun stem uit. Tijdens het congres presenteren we de uiteindelijke winnaar.

De jury bestaat dit jaar uit:

  • Lex Staal, directeur Sociaal Werk Nederland, voorzitter jury
  • Simone Duin, Sociaal Werker 2020, Meerwaarde Hoofddorp
  • Marloes Olde Hampsink, Sociaal Werker 2020, Wijkteams Enschede
  • Marcel van Eck, Sociaal Werker 2020, Lokalis Utrecht (vanaf maart 2021; docent/onderzoeker masteropleiding Innovatie Zorg & Welzijn Hogeschool Utrecht)
  • Peter de Visser, algemeen directeur Incluzio, bestuurder Buurtteamorganisatie Sociaal, zorgmanager van het jaar 2019
  • Jan Willem Bruins, directeur BPSW
  • Elise Nauta, voorzitter Sectoraal Advies College HSS, directeur Social Studies Hogeschool Utrecht
  • Jantien Oving, bestuurder FNV Zorg en welzijn, tweede Cao-onderhandelaar sociaal werk
  • Lizelotte Smits, adviseur CNV
  • Harry Bemelmans, directeur vestiging campus Haarlemmermeer, directeur Zorg, Welzijn en Cosmo Nova College

De winnaar ontvangt een interessant prijzenpakket, waaronder geld voor een project naar keuze en een bedrag voor (bij)scholing. Wil jij iemand voordragen doe dat dan voor 22 februari via onderstaand aanmeldformulier.

Extra informatie

Lid wordenContact