Nieuwsbericht

UITGESTELD tot 2021 - bestuurlijk congres Deventer op 12/11: Jongerenwerk tijdens en na Corona

4 augustus 2020 | 1 minuut lezen

Datum:       volgt

Locatie:       Lebuinus Kerk in Deventer

Aanmelden: binnenkort meer informatie


Zet in de agenda: begin zomer 2021 vindt in Deventer het congres Jongerenwerk tijdens en na Corona plaats. Dit congres staat in het teken van kwalitatief hoogwaardig jongerenwerk in tijden van crisis. Jongeren moeten anders worden benaderd en op een andere manier minder vatbaar gemaakt worden voor verleidingen uit het criminele circuit. Het congres is geheel volgens RIVM richtlijnen, aanmelden kan binnenkort.

Wie komen er spreken?
Het congres is bedoeld voor wethouders, beleidsmedewerkers en managers jongerenwerk. Centrale sprekers zijn onder andere wethouder jeugd Deventer Frits Rorink, Secretaris-Generaal van VWS, Erik Gerritsen, voorzitter Sociaal Werk Nederland, Eric van der Burg en commissaris van de Koning en lid van Raad voor Europa, Leen Verbeek.

Filmpremière
Op het congres vindt ook de première plaats van drie korte films over jongerenwerk. Deelnemers kunnen verschillende workshops volgen over kinder- en jongerenwerk in Deventer en aanpak ondermijning en onderwijs.

Corona-proof
Het congres vindt grotendeels plaats in de Lebuinus Kerk in Deventer. Hierdoor kunnen alle maatregelen in verband met Corona goed worden gerealiseerd.

Het congres wordt georganiseerd door het strategische netwerk jongerenwerk, bestaande uit: BVJong, NJI, Sociaal Werk Nederland, Erasmus+, Movisie, Verdiwel, Youth Spot, VWS, gemeenten Rotterdam, Deventer en ’s-Hertogenbosch.

Het congres is een vervolg op eerdere bestuurlijke conferenties jongerenwerk in achtereenvolgens ’s-Hertogenbosch (2017), Tilburg (2018) en Rotterdam (2019).

Lid wordenContact