Nieuwsbericht

Maarten Bockting: 'Sociaal raadslieden weten de juiste paadjes te bewandelen'

26 maart 2024 | 1 minuut lezen

Maarten won in dit jaar de eerste Sociaal Raadslieden Award: een prijs voor de sociaal raadsman of -vrouw die een voorbeeld is voor collega's en die met zijn inzet het sociaal raadsliedenwerk als onzichtbare kracht zichtbaar heeft gemaakt. Reden voor Omroep Flevoland om met Maarten in gesprek te gaan.

Hij werkt bij MDF (Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland) en is de enige sociaal raadsman in Zeewolde. 'Het directe contact met verschillende mensen', zegt Maarten als de journalist vraagt wat hij zo mooi vindt aan zijn werk. 'Sociaal raadslieden doen concrete dingen en het resultaat is vaak snel zichtbaar. Je kunt inwoners niet altijd helpen, maar je kunt wel uitleggen waarom iets is zoals het is of ervoor zorgen dat er een nette terugbetalingsregeling komt. Daar zijn ze vaak al mee geholpen. Sociaal raadslieden weten de paadjes te bewandelen.'

Maarten: 'Sociale Dienst is goed in sociale diensten, Belastingdienst in belastingdienst, toeslagen in toeslagen, maar sociaal raadslieden zien wat deze diensten over en weer bij elkaar teweegbrengen'.

Luister hier Het Gesprek terug (duur: 10:42").

Lees ook het nieuwsbericht 'Succesvol congres Sociaal Raadslieden: "We hebben jullie nodig" met meer over de Sociaal Raadslieden Award.

Wil je meer weten over het sociaal raadsliedenwerk of over het Landelijk Overleg Sociaal Raadslieden (LOSR)? Neem dan contact op met Sandra van Elten.