Nieuwsbericht

En de winnaar is… Marloes, Simone en Marcel

20 mei 2020 | 2 minuten lezen

Inderdaad: drie Sociaal Werkers van het Jaar 2020! Simone Duin, Marloes Olde Hampsink en Marcel van Eck zijn alle drie verkozen tot ambassadeur voor sociaal werk. Met deze professionals in hun rollen van respectievelijk jongerenwerker, dak- en thuislozenexpert en gezinswerker wordt de breedte van sociaal werk het komend jaar waardig vertegenwoordigd. Hier kun je volgen hoe en waar zij dat doen.

De lockdown heeft enorme impact op het werk van álle sociaal werkers; het is niet voor niets een cruciaal beroep. Daarom wilde de jury via de verkiezingsuitslag aandacht en waardering vragen voor de bijzondere omstandigheden waarin sociaal werkers momenteel hun werk doen. En dus zijn er dit jaar drie winnaars die ieder uitblinken in hun vak en ook nog eens drie werksoorten vertegenwoordigen. Samen en ieder voor zich gaan ze de komende maanden op podia overal in Nederland de grote waarde van sociaal werk uitdragen.

De uitslag werd bekend gemaakt tijdens een online event op 20 mei. Juryvoorzitter Lex Staal bedankte Norbert Wijnhofen, Sociaal Werker van 2019, voor al zijn inspanningen in het afgelopen jaar, waarna Norbert het ambassadeurschap overdroeg aan zijn drie opvolgers.

Lex Staal, voorzitter van de jury, citeerde uit het juryrapport:

“Simone is enthousiast, ondernemend en bevlogen. Ze maakt duidelijk wat de kracht is van jongerenwerk als preventie-instrument. Ze is overal zichtbaar, zowel off- als online, en is sterk gericht op verbinding en samenwerking.”

“Marcel heeft een sterke visie op de ontwikkeling van sociaal werk. Marcel is een verbinder; rond multiproblematiek binnen de gezinnen die hij ondersteunt en met de wijk- en buurtteams, maar ook tussen wetenschap en praktijk.”

“Marloes staat voor haar werk en is een overtuigende gesprekspartner. Mooi hoe zij ook binnen de ondersteuning aan dak- en thuislozen inzet op preventie. Haar motto: ‘wonen is de basis!’”

Simone Duin
Functie: Sociaal Werker Jeugd (jongerenwerker)
Organisatie: Meerwaarde Welzijn
Locatie: Haarlemmermeer

Marloes Olde Hampsink
Functie: Projectleider opvang wonen en zorg
Organisatie: Stichting Maatschappelijke Dienstverlening
Locatie: Wijkteams Enschede

Marcel van Eck
Functie: Gezinswerker/onderzoeker bij academische werkplaats sociaal werk
Organisatie: Lokalis
Locatie: Utrecht

  • Bekijk hier de volledige uitzending terug
  • De Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar is mogelijk gemaakt door Sociaal Werk Nederland, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg en Welzijn verenigd in het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk.