Nieuwsbericht

Meld je aan: online vragenuren over nieuwe pensioenregeling

22 mei 2024 | 1 minuut lezen

De regels voor pensioen gaan veranderen. Op 1 januari 2026 gaat Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) over op de nieuwe regels. Zij houden jou en je medewerkers graag op de hoogte van relevante ontwikkelingen en organiseren daarom in juni drie online vragenuren.

Drie online vragenuren

In de online vragenuren beantwoorden een bestuurslid en pensioenexpert van PFZW de meest gestelde vragen over de nieuwe pensioenregeling en het omzetten van de pensioenen naar de nieuwe regeling. Leden van Sociaal Werk Nederland hebben op 29 november 2023 unaniem ingestemd met de overgang naar een nieuw pensioenstelsel. PFZW organiseert in juni online sessies voor werkgevers, werknemers en gepensioneerden. In het vragenuur voor werkgevers komen onderwerpen aan de orde als: wat verandert er voor jouw medewerkers, aan welke HR-zaken moet je denken, moet je administratie worden aangepast

De data van deze online sessies zijn als volgt:


Communicatiekalender en toolkit
Het informeren van werkgevers en werknemers over de nieuwe regels voor pensioen is een belangrijk onderdeel van een soepele overgang op 1 januari 2026. In de communicatiekalender van PFZW vind je een overzicht van de de belangrijkste mijlpalen. Wil je jouw medewerkers op de hoogte houden van de ontwikkelingen over de nieuwe pensioenregeling, benut dan de toolkit met stappenplan.

Neem voor meer informatie contact op met senior adviseur Jorrit Berenschot.