Nieuwsbericht

Vacature: bevlogen projectleider Sociaal werk versterkt

4 juli 2024 | 3 minuten lezen

Wil je aan de slag bij een maatschappelijk relevante organisatie met landelijke zichtbaarheid? En wil je bijdragen aan een hechtere samenwerking tussen het medisch en sociaal domein, op regionaal en lokaal niveau? Dan is de functie van projectleider bij Sociaal Werk Nederland echt iets voor jou!

Bevlogen projectleider Sociaal werk versterkt

(32-36 uur per week)

Wie zijn wij?
Sociaal Werk Nederland is de brancheorganisatie voor het sociaal werk in Nederland. Met ruim 500 sociaalwerkorganisaties als lid vertegenwoordigen we ruim 80% van de branche. We scheppen de voorwaarden waaronder onze leden hun werk zo goed mogelijk kunnen doen, zodat we gezamenlijk bijdragen aan veerkrachtige inwoners in vitale wijken.

Via het programma ‘Sociaal werk versterkt’ en onze activiteiten gericht op het versterken van de sociale basis, ondersteunen we onze leden bij hun positionering in de regio. We inspireren en gidsen sociaalwerkorganisaties in hun samenwerking onderling en met zorgpartijen. Zodat bewoners kunnen rekenen op goede zorg en ondersteuning, laagdrempelig en dichtbij.

Wat ga je doen?

Als projectleider werk je voor het genoemde programma en ondersteun je onze leden bij hun positionering in de regio. In je dagelijkse werk:

 • Neem je namens Sociaal Werk Nederland en haar leden deel aan landelijke en regionale bijeenkomsten t.a.v. samenwerking tussen onze leden en met partners binnen de zorg en het sociaal domein;
 • Geef je aan deze bijeenkomsten samen met onze leden, lokale ambassadeurs en je collega’s een vervolg in concrete activiteiten en producten;
 • Denk je samen met leden en ambassadeurs mee over de profilering en de positionering van het sociaal werk binnen landelijke akkoorden en programma’s zoals het Integraal Zorg Akkoord (IZA) en het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO);
 • Duid je voor de leden hun kansen in deze transities en in ontwikkelingen rond de sociale basis regionaal en landelijk;
 • Enthousiasmeer en faciliteer je leden in het elkaar verder versterken. Dit doe je door via ons netwerk en onze ambassadeurs best practices en inspirerende voorbeelden op te halen, kennis en ervaringen te delen via o.a. (online) events, nieuwsberichten en nieuwsbrieven;
 • Haal je signalen op over bestaande knelpunten en draag je zorg voor het proces van bundeling, duiding en allocatie; en
 • Draag je bij aan de monitoring van de activiteiten en voortgangsrapportages.
   

Wie ben jij?
Als projectleider ben je ondernemend, initiatiefrijk en resultaatgericht, met een groot sociaal hart. Je signaleert en onderzoekt kansen in de landelijke en regionale omgeving en vertaalt deze naar acties en concrete resultaten. Als echte teamspeler ga je door het vuur voor je collega’s om de gezamenlijke doelen te realiseren. Je bent een spin in een complex web, je weet de bestaande gang van zaken te doorbreken en neemt mensen mee naar iets nieuws: een échte verbinder. Bij tegenslagen geef je niet op en houd je de uitgezette lijn voor ogen. Daarbij durf je buiten de lijntjes te kleuren, creatief te denken en doe je wat je te doen staat.

Wat breng je mee?

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Affiniteit met en kennis van het sociaal werk
 • Inhoudelijke kennis over de grotere transities binnen het sociaal domein
 • Aantoonbare ervaring met projectmatig werken
 • Ervaring met het begeleiden van bijeenkomsten op regionaal en landelijk niveau
   

Wat mag je verwachten?
Je komt te werken bij een organisatie die midden in de samenleving staat, waar je volop uitdagingen vindt en ruimte krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. We werken vanuit hartje Utrecht met een hecht en professioneel team van ruim 20 bevlogen collega’s. De sfeer is informeel en je krijgt veel vrijheid om op je eigen manier invulling te geven aan je werk.

Je start met een tijdelijke aanstelling (32-36 uur per week) die we na een jaar, bij wederzijdse tevredenheid, graag omzetten in een contract tot in ieder geval het einde van het programma (voorjaar 2026). Verder kun je onder meer rekenen op:

 • Salaris tussen € 4.694 en € 6.662 bruto per maand (op basis van 36 uur)
 • Individueel Keuzebudget (IKB) met onder meer 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Loopbaanbudget met ruimte voor opleidingen en ontwikkeling
 • Pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
   

Ben je geïnteresseerd?
Reageer dan zo snel mogelijk, de gesprekken zijn in principe op 15 en 22 augustus. We ontvangen je motivatie en CV graag uiterlijk 10 augustus a.s. via e-mail aan Lineke Lammen. Voor meer informatie kun je tot 12 juli a.s. terecht bij programmamanager Julia den Hartogh via tel. (06) 1305 0043. Bij voorkeur start je zo snel mogelijk.

We willen als team een goede afspiegeling zijn van de samenleving. Je bent bij ons welkom ongeacht waar je vandaan komt en hoe je in het leven staat. Wij zijn benieuwd naar jouw talenten en wat jij kunt bijdragen aan Sociaal Werk Nederland.

Een overzicht van onze actuele vacatures vind je hierAcquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.