Nieuwsbericht

Woensdagavond: start 100 dagen in de vergeten wijk

27 november 2023 | 1 minuut lezen

Hoe is het om te wonen en werken in het Haagse Laak, dat ook wel 'de vergeten wijk' wordt genoemd? In de vijfdelige VPRO-serie 100 dagen in de vergeten wijk gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul de komende weken aan de slag als stagiairs sociaal werk bij welzijnsorganisatie Wijkz. De serie start a.s. woensdagavond om 21.20 uur op NPO3.

Na de eerdere series in het onderwijs (100 dagen voor de klas) en de psychiatrie (100 dagen in je hoofd) gaan programmamakers Nicolaas Veul en Tim den Besten opnieuw het experiment aan om als bijzondere stagiairs hun onderwerp te doorgronden. Om inzicht te krijgen in het leven in de 'vergeten wijk' Laak, zijn zij er honderd dagen gaan wonen en werken. Als stagiairs sociaal werk krijgen zij te maken met de vele problemen in de wijk op het gebied van eenzaamheid, armoede, woningnood en polarisatie. Ook worden ze geconfronteerd met hun eigen maatschappelijke betrokkenheid.

100 dagen in de vergeten wijk wordt vanaf woensdagavond 29 november a.s. wekelijks om 21.20 uur uitgezonden op NPO3. Het programma is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met sociaalwerkorganisatie Xtra in Den Haag.

Je kunt de afleveringen hier (terug)kijken. Bekijk hieronder de trailer: